Copyright © 2004-2018 www.hansstolk.com  All rights Reserved. 

 

 

     

 

* Zondag 18 Februari: Beginnen Bax en Willemsen in Lochem opnieuw met hun strijd om de ONK Zijspancross titel? Bron: www.macsev.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Alle zijspancross fans kunnen zich de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in 2017 ongetwijfeld nog heugen. Etienne Bax en Daniël Willemsen gingen in Valkenswaard de strijd met elkaar aan om de titel. Wie de laatste manche won was kampioen. Beide combinaties stonden op scherp maar bij een aanrijding tussen beide combinaties in de eerste bocht was Willemsen gelijk kansloos voor de titel waardoor Bax onbedreigd naar de zege kon rijden. Het verschil tussen beide combinaties is klein en de kans is groot dat ze elkaar ook op Zondag 4 Maart as. in Lochem weer treffen. Maar er zijn meer combinaties die zich in de strijd om de titel willen mengen. Koen Hermans werd vorig jaar derde en wordt dit jaar vergezeld door Nicolas Musset, die in 2017 met Etienne Bax wereldkampioen wist te worden. Julian Veldman won vorig jaar in Oss zijn eerste ONK manche en liet hiermee zien dat hij niet zover meer van de gevestigde orde afzit. Veldman komt met Siebe van der Putten aan de start en hoopt met deze nieuwe bakkenist hoge ogen te gaan gooien. Ook Gert van Werven wisselde deze winter van bakkenist en zal aan de start komen met de Belg Jens Mans. De voorbereiding van deze combinatie verloopt voorspoedig en wellicht kunnen zij voor een verrassing gaan zorgen! Het deelnemersveld ziet met nog een aantal weken te gaan ook al een aantal sterke Buitenlandse combinaties op de deelnemerslijst: Wilkinson / Chamberlain en Dierckens / Rostingt zullen naar Lochem komen om vroeg in het seizoen al op jacht te gaan naar de punten.

·         Bij de quads gaat een fitte Mike van Grinsven voor revanche. In de laatste twee seizoenen heeft hij veel pech gekend en zorgde een zware blessure ervoor dat hij een groot deel van het seizoen moest missen. Na twee keer naast de Nederlandse titel te hebben gegrepen, komt hij uitermate gemotiveerd aan de start om dit jaar zijn jaar te laten worden. Maar er zijn meer mannen die op scherp staan om in Lochem sterk aan het seizoen te beginnen waaronder regerend kampioen Ricardo Phoelich, Joe Maessen (kampioen 2016) en Marc de Vries. Ook van Belgische zijde komen de inschrijvingen al binnen en kunnen we o.a. Jan Vlaeymans en Tuur van Hoof verwelkomen!

Lochem wordt een dag vol van zijspan- en quad wedstrijden want naast de ONK klassen zullen ook het Nederlands Kampioenschap zijspannen en Quads hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden. De opkomst is groot waardoor het afwachten is wie er vroeg in het seizoen al in vorm is! Bij de zijspannen gaat Bjorn Roes proberen  zijn titel verdedigen waardoor de concurrentie weet dat ze van hoge huizen moeten komen om met de winst aan de haal te kunnen gaan. Al zal dat niet gemakkelijk worden voor Bjorn want hij zag zijn bakkenist van vorig jaar, Peter Buenk, vertrekken en moest op zoek naar een nieuwe passagier. Die dacht hij gevonden te hebben in de jonge Niels Wesselink maar die moet vanwege een oude langslepende blessure afzeggen. En zo moest Bjorn weer op zoek naar een vervanger maar gelukkig heeft hij die afgelopen weekend gevonden, Dagwin Sabbe gaat bij Bjorn in het WSP bakje staan. Maar daarmee is de kous nog niet af want omdat Bjorn bij de nationalen blijft rijden heeft de KNMV besloten om de combinatie Roes/Sabbe in de eerste 4 manches die ze deelnemen geen punten te geven voor het kampioenschap. Das dus een flinke opgave om dan nog kampioen te worden. Zou dit ook gaan gelden voor Jarno van de Boomen die dit jaar met Kenny van Gaalen in de NK klasse gaat rijden??

Meer nieuws over deze eerste Zijspan en Quad wedstrijd vindt U ook op www.macsev.nl natuurlijk."

 

 

* Zondag 18 Februari: Hallo Allen. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Nadat Rick was terug gekeerd van het tweede deel trainingsstage in Spanje op Woensdags ging hij Vrijdags weer op pad, dit keer naar Sardinie!! Hier ging hij Zondags deelnemen aan de Italiaanse kampioenschapswedtrijd in Riola Sardo! Hij heeft hier goede zaken gedaan want hij reed zichzelf naar het podium met een derde plaats!! Een mooi begin van het seizoen. De dagen er na stond in het teken van Yamaha met fotoshoots en films maken voor de lancering van de nieuwe motoren/teams voor 2018!! Die bij deze vandaag naar buiten mochten worden gebracht!!

Rick kwam Donderdag weer terug om Vrijdags nog een dag op school door te brengen voor inhaaltoetsen, dat gaat ook door. In het weekend heeft Rick in Nederland op de motor gezeten om zijn armen weer te laten wennen aan het zware zand.  Dit weekend zal hij in Montova Italie aan de start staan voor nog een wedstrijd ter voorbereiding van het aankomende seizoen die dan echt gaat beginnen en wel de eerste ONK in Gemert op 25 Februari as. Deze wordt gevolgd op 4 Maart as. in Boekel. Deze 2 wedstrijden gelden als kwalificatie voor de eerste Dutch Masters off Motocross op 11 Maart as. in Markelo. Hier zal vrijwel zeker het team met teamtruck aanwezig zijn en voor "onze sponsoren "zal er een hapje en een drankje klaar staan!!!!! Mooi in de buurt, dus kom gezellig langs en geniet van een mooi dagje cross waar genoeg moois langs gaat komen."

 

* Zondag 18 Februari: Daniël Willemsen op schema voor ONK Zijspancross in Lochem na valpartij in Italië. Persbericht van: www.teamwillemsen.com.

 

"Daniël Willemsen is op de weg terug na een zware valpartij, die hij vorige week tijdens een trainingsstage in Italië mee maakte met zijn bakkenist Robbie Bax. Robbie kwam er met een aantal schaafwonden en blauwe plekken vanaf. De toestand van Daniel leek serieuzer maar ook hij is al aan het herstellen en niets lijkt hem in de weg te staan om op tijd fit te zijn voor het seizoen. ‘’Het ging helemaal mis op een schans toen de mouse uit de voorband liep. We kwamen hard ten val waarbij ik drie gebroken ribben heb opgelopen. Ook vreesde men voor een breuk in mijn schouderblad maar gelukkig is dit niet het geval,’’ vertelt een optimistische Daniël Willemsen. Willemsen liet zich Donderdagravond behandelen bij Fractury in Eersel waar geconstateerd werd dat er geen breuk zit in zijn schouderblad maar een klein scheurtje en een ontwrichting van het AC gewricht. Willemsen zal aankomende week meerdere keren behandeld worden om zo zijn revalidatieperiode te versnellen. ‘’De behandeling is goed aangeslagen en mijn schouder voelt al beter aan dan toen ik er binnen stapte. Ik heb er goede hoop op dat mijn blessures de komende weken goed zullen herstellen zodat ik op zondag 4 maart van start kan gaan in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem.’’ Na de wedstrijd in Lochem begint drie weken later het wereldkampioenschap op het circuit van Oss! "

 

* Zondag 18 Februari: Druk seizoensopenings programma Mike Bolink. Persbericht van Bolincomx

 

"Het seizoen 2018 staat ook voor Mike Bolink voor de deur en het startschot zal gegeven worden op Zondag 25 Februari 2018 in Gemert alwaar de eerste ONK van 2018 verreden zal worden. Het weekeinde daarop is  op 4 Maart de tweede wedstrijd in het Brabantse Boekel. Hierna mogen de eerste 30 rijders uit de tussenstand afreizen naar Markelo waar op Zondag 11 Maart de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross zal plaatsvinden. Mike Hoopt bij al deze wedstrijden erbij te zijn. Waarna op 17 & 18 Maart de eerste EMX 300 wedstrijd In Nederland plaats zal vinden in Valkenswaard die vervolgens gelijk gevolgd wordt door de tweede EMX300 wedstrijd op het circuit van Red Sand op 24 & 25 Maart in Spanje. Daarna volgt op 2 April as, 2e Paasdag, dan de 2e Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op het programma. Daarna eerst maar eens het "net" op halen kortom drukke tijden in het verschiet. Hopelijk vind u tijd om één van deze evenementen te bezoeken."

 

* Zondag 18 Februari: Yamaha Motor Nederland actief op alle niveaus van de motocross. Persbericht van: www.yamaha-motor.eu.

 

"Via Yamaha’s wereldwijde bLU cRu programma krijgt de jeugd op verschillende manieren kansen aangereikt om zich in de picture te rijden en door te breken op het hoogste niveau, en dit programma begint zijn vruchten af te werpen. Hierdoor is Yamaha Motor Nederland in 2018 actief op alle niveaus van de motocross. Beginnend bij de jeugd gaat het door tot in de MX1 klasse, zodat Yamaha in iedere klasse sterk vertegenwoordigd is en mee kan strijden voor een hoge klassering.

·         In de 85cc klasse zullen Ivano van Erp en Dave Kooiker op een Yamaha YZ85 aan de start komen. Beide rijders komen uit voor een eigen team en behoren tot de absolute talenten van Nederland. Van Erp wist in 2017 wereldkampioen 65cc te worden en zal dit jaar de overstap maken naar de 85cc grote wielen. Dave Kooiker heeft in 2017 ook al flinke stappen voorwaarts gemaakt en wist vierde te worden in de Dutch Masters of Motocross 85cc. Op de fijn sturende Yamaha hoopt Kooiker dit jaar een laatste stap te kunnen zetten en mee te kunnen strijden voor de felbegeerde titel.

·         In de 125cc klasse heeft Yamaha Motor Nederland Rick Elzinga, die voor het derde opeenvolgende jaar zal rijden voor het Yamaha MJC Yamaha Official EMX125 Team. Elzinga streed in 2017 al goed voorin mee in de Dutch Masters of Motocross en behoort in 2018 tot de absolute kanshebbers. Rick heeft een goede wintervoorbereiding achter de rug en is klaar om aan het seizoen te beginnen. Naast de wedstrijden van de Dutch Masters zal Elzinga ook uitkomen in het Europees Kampioenschap 125cc waarin hij gaat voor een top tien klassering. Naast Elzinga mag Yamaha Team Knuiman verwelkomen met als rijders Jeremy Knuiman en Boyd van der Voorn. Zowel Knuiman als Van der Voorn zullen wij in actie zien in de 125cc klasse bij de Dutch Masters of Motocross en verschillende ONK en internationale wedstrijden.

·         Roan van de Moosdijk zal net als in 2017 uitkomen voor het ASTES4-TESAR Yamaha Official EMX250 Team. De crosser uit Eindhoven is zich onder de hoede van voormalig wereldkampioen David Philippaerts aan het voorbereiden op het seizoen en wil hoge ogen gaan gooien in zowel de Dutch Masters of Motocross MX2 als in het EMX250 Kampioenschap. Van de Moosdijk beschikt over het talent en na verschillende Nederlandse jeugdtitels is hij nu hard op weg om door te stromen naar het wereldkampioenschap MX2. Met o.a. de winst in de European of Nations MX2 in 2017 is Van de Moosdijk klaar om ook in 2018 hoge ogen te gaan gooien bij het EMX250 Kampioenschap en zal hij in 2019 de overstap maken naar het wereldkampioenschap.

·         In de MX1 klasse zet Yamaha Motor Nederland in op een compleet nieuw team binnen de motocross, het Hutten Metaal Yamaha Racing team. Het team zal aan de start komen met Sven van der Mierden, Mike Gijsbertsen, Joey Bak en Jesse van Leeuwen. Het team heeft een zeer professionele werkwijze en zal naast de wedstrijden om de Dutch Masters of Motocross ook verschillende MXGP Grand Prix wedstrijden gaan rijden. Het team heeft een goede winterstage in Spanje achter de rug en dankzij de goede weersomstandigheden hebben ze de speciale GYTR kits tot in de puntjes kunnen testen.

·         In de WMX heeft Yamaha Motor Nederland drie sterke dames achter het starthek staan. Nancy van de Ven rijdt voor het No Fear Yamaha team en zal opnieuw op jacht gaan naar de wereldtitel die ze in 2017 op een haar na miste. Ondanks dat Van de Ven met Kerst 2017 haar scheenbeen brak en haar kuitbeen verbrijzelde, lijkt haar start bij het wereldkampioenschap niet in gevaar te komen. Van de Ven is druk aan het revalideren en heeft meerdere keren per week lasertherapie om haar breuken sneller te laten herstellen. Naast Van de Ven zal Nicky van Wordragen, dochter van Yamaha MX-dealer Motorcross Aad in Bleiswijk, uitkomen voor haar eigen team, Yamaha Team964. Van Wordragen stond in 2017 op het podium in Indonesië en is een vaste waarde in de top acht van het wereldkampioenschap. Nieuw in het wereldkampioenschap is Lynn Valk die voor het I-Fly JK Yamaha Team zal rijden. De doelstelling van deze dame uit Nijverdal is om zoveel mogelijk ervaring op te doen en gedurende het seizoen een mooie groei door te maken!

Yamaha Motor Nederland wenst al haar teams enorm veel succes toe en is ervan overtuigd dat ze het juiste materiaal hebben om in de verschillende competities te kunnen scoren."

 

* Zondag 18 Februari: Yamaha verwelkomt Team Knuiman. Perbericht van: www.yamaha-motor.eu.

 

"Team Knuiman maakt met haar drie jeugdtalenten de overstap naar Yamaha. Damien en Jeremy Knuiman en Boyd van der Voorn zullen vanaf het komende MX-seizoen in actie komen op de Yamaha motoren. Het team, onder leiding van tienvoudig DAKAR finisher Henk Knuiman, is in zowel binnen- als buitenland actief bij de jeugdklasse. Met veel passie geeft Henk zijn ervaring door aan de jeugd en dit heeft ervoor gezorgd dat in 2017 Damien tweede wist te worden in het Europees Kampioenschap 65cc. Met de steun van Yamaha aan hun zijde, hoopt het team in de komende jaren nog meer klinkende resultaten neer te gaan zetten. De voorbereiding gaat volgens plan en alle drie de rijders kijken uit naar de start van het nieuwe seizoen. Jeremy en Boyd zullen rijden in de 125cc klasse terwijl Damien actief blijft in een lichtere klasse.

·         Quote Ton van Geenhuizen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche Nederland: "Deze overstap van drie jeugdige talenten geeft aan dat Yamaha's wereldwijde bLU cRu programma zijn vruchten begint af te werpen. In dit programma krijgt de jeugd op verschillende manieren kansen aangereikt om zich in de picture te rijden en door te breken op het hoogste niveau."

·         Quote Henk Knuiman: "In 2017 is er rondom Boyd, Jeremy en Damien een team met goede partners gevormd, dit heeft gezien de resultaten direct zijn vruchten afgeworpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven en dat blijkt wel uit het feit dat we nu met Yamaha als partner fris van start gaan in het seizoen 2018. De jongens zijn vereerd en extra gemotiveerd om samen met Yamaha de ingeslagen weg en de stijgende lijn voort te zetten."

De eerste grote wedstrijd van Team Knuiman is op Zondag 25 Februari 2018 as. in Gemert, waar op die datum het Open Nederlands Kampioenschap 2018 van start zal gaan."

 

 

* Zondag 18 Februari: Noppennieuws  1 - 2018. Bron: www.noppennieuws.nl.

 

"Al vanaf Vrijdag 2 Februari jl. ligt Noppennieuws 1 in de winkel en in de brievenbus bij alle abonnees. In deze maar liefst 132 pagina’s tellende Noppennieuws 1 kijken we uiteraard uitgebreid terug op de Dakar rally, waarin Honda en Yamaha aanvankelijk het heft in handen namen, maar er toch voor de zeventiende keer op rij een KTM wist te winnen. Ditmaal was Matthias Walkner de beste.

·         We testen de nieuwe Honda CRF250R, waarmee Honda een enorme stap vooruit zet.

·         Verder in dit winternummer veel interessante interviews, zoals met Simon Frederiks en Eric van Gaalen van het HSF-crossteam, over hun besluit om met een eigen team te stoppen en nu als sponsor in te stappen bij het Honda-fabrieksteam, waarbij ook hun rijders Brian Bogers en Calvin Vlaanderen mee verhuisden.

·         Verder spraken we uitgebreid met Marc de Reuver, die in 2017 als coach Pauls Jonass wereldkampioen zag worden, maar wiens contract toch niet werd verlengd. “Het voelde alsof mijn verkering plotseling uit was,” aldus De Reuver, die volledig verrast was door deze beslissing van de mensen rond Jonass.

·         Nina Klink staat haar mannetje bij de enduro’s en met haar praten we over haar uitgereden zesdaagse en haar EK-brons.

·         Verder gingen we op bezoek bij Hans Corvers van het KEMEA-crossteam en we vroegen uiteraard waar dat KEMEA voor staat. “Tja,” zei Hans: “Kom Er Maar Eens Achter”.

We bezochten in Amerika de presentatie van de nieuwe KTM en Husqvarna 450 cc crossers, die voorlopig als Limited Edition alleen in Amerika geleverd gaan worden, maar waarschijnlijk ook de basis vormen voor de 2019-crossmotoren in Europa. Verder reden we met Ard en Tessa Lampers een stukje van het Nederlandse deel van de Trans Euro Trail, een 34.000 km lange offroad-route door heel Europa. Ook reden we in de Franse Ardeche offroad, terwijl we verslag doen van het avontuur dat twaalf Brabanders meemaakten toen ze in Zuid-Afrika onder de bezielende leiding van niemand minder dan Alfie Cox gingen offroad-rijden.

·         In de techniek-rubriek gaan we dieper in op de nieuwe Balance Free Rear Cushion (BFRC) achterschokdemper van Showa, zoals die nu nin de nieuwe Suzuki nRM-Z450 zit en die vorig jaar ook al gemonteerd was op de MXGP-fabrieksmachines van HRC-Honda.

·         In Mannen van Staal komt tenslotte de immer goedlachse Peter Willems aan bod.

Noppennieuws 1 ligt nu in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl."

 

 

      .

 

* Zondag 4 Februari: 5e editie Achterhoeks Cross Spektakel. Bron: www.achterhoekscrossspektakel.nl. bewerkt door Hanssie © .

 

"Achterhoeks Cross Spektakel viert dit jaar haar eerste lustrum en wel het 5 jarig bestaan. Dit zal dus gebeuren op 27, 28 en 29 Juli as. natuurlijk in Silvolde. Het evenement groeit jaarlijks en de organisatie groeit met hun evenement mee natuurlijk. Maar natuurlijk kunnen de 3 hoofdverantwoordelijke heren niet zonder de steun van de vele vrijwilligers die hun te zijde staan. Houdt U de website in de gaten wanneer de inschrijving geopend wordt want dit mooie evenement mag men niet missen."

 

 

* Zondag 4 Februari: Brommercross Nieuws. Bron: www.brommercross.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Vele oud crossers als ook jeugdige crossers hebben hun hart verpand aan de brommercross. Dit kan op een scooter of een echte crosser met 50 of 80 cc. En wel in de klassen: automaat, vario, standaard en superklasse. Ook deze organisatie moet professioneler worden ivm. Met alle regelgeving van deze tijd jammer genoeg. Maar toch zet het bestuur de schouders eronder en zo heeft men de volgende punten bekend gemaakt.

·         Agenda klaar: De wedstrijd agenda voor 2018 is onlangs bekend gemaakt. Voor dit jaar staan 13 wedstrijden op verschillende banen op het programma. Het seizoen wordt geopend op 10 Maart as. in Heerde op het zand circuit “Kamperweg”. Naast deze 13 gewone wedstrijden staan er ook nog 5 meer uren wedstrijden op de kalender. De eerste meer uren wedstrijd is zelfs al op 14 April as. gepland en wel op het mooie circuit “Holterberg” in Holten.

·         Dames klasse: Aankomend seizoen is het zover. Op veler verzoek zal er voor het eerst  een aparte damesklasse in de ONK bromfietscompetitie verreden worden. De  damesklasse valt onder het reglement van de MX50. Fun, plezier en  sportiviteit staan in deze klasse hoog in het vaandel. Ook beginnelingen  zijn van harte welkom: in deze klasse kunnen dames op een laagdrempelige  manier kennismaken met de brommercross. Om zo vol mogelijke starthekken te krijgen is besloten dat de  damesklasse dit eerste jaar niet alle 13 ONK wedstrijden aandoet. Er  worden 6 á 7 wedstrijden uitgekozen die gereden worden. Uiteraard mag je als dame ook aan de andere wedstrijden meedoen, maar deze tellen dan  niet mee voor de damesklasse competitie. Er hebben zich tot nu toe 7 dames ingeschreven voor de damesklasse. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus: ben jij dame en vind jij het leuk om te brommercrossen op mooie banen? Ga dan snel naar www.brommercross.nl en schrijf je in!"

   

 

* Zondag 4 Februari: Wijzigingen KNMV Kalender. Bron: www.knmv.nl.

 

·         "Motocross: In overleg met organisator MCC Geldermalsen is besloten om de geplande ONK Motocross van 1 Juli as. te verplaatsen naar Zondag 7 Oktober as. Er waren diverse organisatorische problemen om de wedstrijd op een goede manier te kunnen organiseren op de originele datum en daarom is er gekozen om dit evenement naar het najaar te verplaatsen.

·         Update KNMV Enduro- en Offroadkalender 2018: Aan de start van het ONK Enduro veranderde niks. Wel zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd op de kalender. In Oktober zijn enkele data gewijzigd. De enduroclubs Harfsen, Zelhem en Vorden hebben gezamenlijk besloten om aan datumruil te doen. Initiatiefnemer Vorden kan hierdoor eerder de Kampioensrit organiseren en de ONK Enduro competitie is dan klaar voordat de rijders naar de ISDE in Chili vertrekken."

 

     

 

* Dinsdag 16 Januari: GP Zweden Afgelast. Bron: www.uddevallagp.com bewerkt door Hanssie ©.

 

"De MXGP in het Zweedse Uddevalla die gepland stond voor 12 Augustus as. is afgelast. De organisatie had sinds vorig jaar een voorlopig contract van 3 jaar met Youthstream. Men was ook van plan om dit jaar de MXGP met als bij klassen de EMX 125cc en 250cc, door te laten gaan. Maar helaas heeft de gemeente te kennen gegeven dat men de financiële ondersteuning met 50 a 60 % gaat minderen in 2018. Tja en zonder die ondersteuning kon men de GP finacieël niet rond krijgen en heeft men geen contract voor 2018 met Youthstream ondertekend."

 

     

 

* Maandag 15 Januari: Wintercross  Groesbeek 2018. Bron: www.mbc-dezevenheuvelen.nl/wp/wintercross-2018/ bewerkt door Hanssie ©.

 

"Je kunt je nu inschrijven voor de Wintercross die op Zondag 18 Februari as. zal worden verreden bij de Mbc. De Zevenheuvelen te Groesbeek. Het inschrijven moet online, dat kan door HIER te klikken. Houd je bankgegevens, licentie en transpondernummer bij de hand. Maar voor je je aanmeld is het verstandig even de algemene voorwaarden en de klassenindeling goed door te lezen! Nederlanders kunnen uitsluitend via IDEAL betalen. Belgen adviseren we de Engelstalige link te gebruiken, want daarbij kun je via een normale bankoverschrijving betalen. Deze link is te vinden door HIER te klikken, daar is ook een Duitse link te vinden. En in de klasse MON Inters,KNMV (O)NK en Internationalen waar MON Inters, KNMV ONK- en NK-rijders en buitenlandse rijders met een vergelijkbaar niveau in uit komen is er zelfs een prijzenpot. Voor de winnaar van deze klasse ligt € 750,- klaar. Nummer 2 kan op € 500,- rekenen en nummer 3 op €250,-."

 

 

* Maandag 15 Januari: Speciale onderscheiding Etienne Bax tijdens KNMV Motorsportgala.. Persbericht van: www.knmv.nl bewerkt door Hanssie ©

 

"Tijdens het KNMV Motorsportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden zondag de Nederlandse motorsportkampioenen van 2017 gehuldigd.

·         Wereldkampioen Zijspancross Etienne Bax werd tijdens het gala onderscheiden met de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de motorsportwereld. De 29-jarige Bax won dit seizoen voor de tweede keer in zijn carrière de wereldtitel in het WK Zijspancross. Samen met zijn Franse bakkenist Nicolas Musset verzekerde hij zich tijdens de wedstrijd in Markelo van het kampioenschap. Naast het wereldkampioenschap was Bax ook de sterkste in het Open Nederlands kampioenschap en maakte hij deel uit van het winnende Nederlandse team bij de Sidecarcross of Nations. Etienne Bax: “Ik had dit niet verwacht. Ik heb nu twee wereldtitels veroverd, maar dit was echt nog een prijs die miste. Dit is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorsport, dus ik zat er wel op te hopen en te wachten. Iedereen die aan dit succes heeft meegewerkt, enorm bedankt. Dit is voor mij echt een hele speciale.”

·         Ben Majoor Trofee voor Collin Veijer: De pas 12-jarige Collin Veijer kreeg tijdens het KNMV Motorsportgala de Ben Majoor Trofee overhandigd door Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit. Veijer ontving de onderscheiding, voor een bijzonder talentvolle rijder onder de 21 jaar, dankzij zijn Europese titel in de Mini GP. Dit wegracekampioenschap werd in Italië verreden en Veijer won, ondanks het thuisvoordeel van zijn concurrenten, alle drie de manches die tot de titel leidden. Het bestuur van de KNMV is er zeker van dat we in de nabije toekomst nog veel over Collin en zijn prestaties zullen horen. Komend seizoen komt Veijer uit in het Italiaanse Moto3-kampioenschap.

·         Romano Hummel krijgt Baansporttrofee: Een ander talent, de 19-jarige Romano Hummel, ontving in Doetinchem de hoogste onderscheiding in de baansport. Hummel maakte een geweldig seizoen mee en brak definitief door op het allerhoogste niveau. Zo won hij tot ieders verrassing de WK-finale in het Franse Morizes. Daarnaast werd Hummel Nederlands kampioen Grasbaan Specials en Speedway. Voor Hummel is dit niet de eerste, maar de tweede keer dat hij de Baansporttrofee won. Een flitsende carrière die pas net begonnen is!

·         Arjan van den Oord heeft Motorsporthart: Tot de ereprijzen behoort het ‘Motorsporthart’, bestemd voor mensen die zich op bijzondere wijze voor de sport hebben ingezet. Het bestuur van de KNMV heeft het Motorsporthart 2017 toegewezen aan Arjan van den Oord. Van den Oord is een stille drijvende kracht achter de trialsport. Voorzitter van het NOC*NSF, Andre Bolhuis, overhandigde de prijs. Dankzij de jarenlange inspanning van Van den Oord kon dit jaar een ronde voor het Europees Kampioenschap Trial in Nederland worden verreden en wellicht in de nabije toekomst zelfs een ronde van het WK. Arjan van den Oord: “Ik ben echt heel erg verrast. Trial is een kleine sport en we, we zijn met een grote club, gaan de trialsport in Nederland nóg groter maken. Met deze prijs ben ik nog meer gemotiveerd om dat doel te bereiken.”

Aanvulling Hanssie: Natuurlijk werden de dames Nicky van Wordragen-Hubers en Nancy van de Ven ook extra in het zonnetje gezet. Dit omdat zij de Dames landen wedstrijd wisten te winnen. Nicky is net weer terug op de motor na haar zware polsblessure en Nancy is herstellende van een open kuit en scheenbeen breuk tijdens een trainings stage in Spanje. Ze werd in Spanje an geopereerd maar bij controle na terugkomst in Nederland bleek het niet goed te zitten. Met de nieuwe operatie hopen de doktoren dat ze nog sneller hersteld en weer fit is voor de eerste GP op 8 April as. in Italië.

 

   

 

 * Maandag 15 Januari: Winterstage. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"De eerste periode van de winterstage zit erop!! Rick is een week in Spanje geweest met de KNMV en hebben trainingen gehad op verschillende banen. Ze training secties, starten en op het laatst van de dag moeten ze een manche rijden van 25 min. + 2 Ronden. Ze maken dagen van 7 tot 21 uur! Dagindeling is: ontbijten, vertrek naar de baan, rijden,  lunch op de baan, rijden, terugkomst verblijf, eten, nabespreking van de rijdag, eventueel fysio indien nodig en dan slapen! Dus ze vervelen zich niet. Donderdag hadden ze rustdag en ook tijd voor school. s’Middags zijn ze als cadeau voor Rick, die jarig was naar een kartbaan geweest, hoe leuk. Zondag, gisteren dus, kwamen ze weer terug vliegen en toen gauw naar huis om zich in het pak te hijsen om om 14 uur in Doetinchem op het sportgala te staan om zijn prijs in ontvangst te nemen! Silver (2de) met de landenteams. Vervolgens in de auto om Rick af te zetten in Papendal om vandaag weer op school present te zijn. Aankomende Zondag zal Rick weer na Spanje vertrekken voor het tweede deel van de Winterstage.Word vervolgd."

 

 

      .

  

* Vrijdag 12 Januari: De MSV-NOV heeft hun kalender al weer aangepast. Dit omdat in eerste instantie men een Open Beker/clubcross samen met de UMX wedstrijd had gepland. Maar deze worden nu apart verreden, wat in mijn ogen ook beter is. Kijk ook op www.www.msv-nov.nl.

 

   

 

* Vrijdag 12 Januari: Hallo Allen. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"Wij wensen iedereen een heel gezond, en goed 2018 toe!! En veel geluk in het nieuwe jaar.

·         Rick is 2 weken voor  voor oud en nieuw bij de teambaas in Frankrijk geweest voor het testen van de nieuwe motoren! Iedereen was zeer tevreden dus dat was fijn om te horen!

·         De week erna heeft hij het trainingsprogramma op Papendal weer oppakken! Zijn vakantie zit er al weer op.

·         Ook hebben we een evaluatie gesprek gehad met de bondscoach over het verloop en inzet van Rick op Papendal. Ook hier en op school zijn ze erg tevreden over zijn inzet, dus tot zover gaat het goed.

Het eerste weekend van het nieuwe jaar zal Rick vertrekken naar Spanje voor de eerste winterstage met de KNMV. Hierop volgend zal er een week later een tweede stage in Spanje volgen.  En dan zal het niet heel lang meer duren en staan we weer aan het begin van een nieuw seizoen!"

 

* Vrijdag 12 Januari: Shana terug uit Spanje. Persbericht van: www.shanavandervlist.nl.

 

"De eerste week van Januari is Shana naar Spanje geweest, als voorbereiding op seizoen 2018. Na weinig te hebben gereden, door het slechte weer in Nederland, was ze erg blij eindelijk weer te kunnen rijden. Na een lange tijd niet op de harde ondergrond te hebben gereden, was het wel weer even wennen. Toch ging het erg goed en had ze het erg naar haar zin. Het rijden gaat steeds weer beter en ze kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!!"

 

* Vrijdag 12 Januari: Husqvarna MX Rookie Team blikt terug op succesvol 2017. Door: Jacqueline Janssen van Doorn.

 

"In de laatste dagen van het jaar 2017 wordt de balans opgemaakt en kunnen we zeggen dat we een buitengewoon succesvol seizoen af kunnen sluiten.

·         125cc coureur Boyd van der Voorn heeft grote stappen gemaakt dit seizoen. Door goed te rijden in het ONK bij de KNMV mocht hij bij de EK-wedstrijden starten en deed hier heel veel ervaring op. Bij de MON wist hij de Nederlandse titel binnen te halen.

·         85cc coureur Jeremy Knuiman kende een goede seizoenstart met top-10-resultaten in het ONK bij de KNMV. Ook bij MON Nederland deed hij het uitmuntend met een eerste plaats in de tussenstand halverwege het seizoen. Helaas door een noodlottig ongeval kreeg hij te maken met een zware beenblessure. Door heel hard terug te knokken kon hij in september de draad weer oppakken. Dit betekende dat hij het Enduro-kampioenschap wel kon uitrijden en pakte hier de Nederlandse titel in de klasse JE1.

·         65cc coureur Damien Knuiman is dit seizoen uitgegroeid tot een succesvol rijder in de 65cc-klasse. Vanaf het begin gingen de wedstrijden steeds beter zowel nationaal als internationaal. Kwalificatie voor de EK-finale met een vierde plaats in de voorrondes was al een prestatie, maar met de EK-finale vice Europees kampioen worden was helemaal top. Tijdens de WK-finale in Estland gooide een ribblessure roet in het eten voor een hoge klassering. Deze blessure ging als een rode draad door in het naseizoen, waardoor hij niet helemaal 100% kon presteren. Maar wat uiteindelijk wel een hele mooie tweede plaats in het Nederlands kampioenschap opleverde.  Vice Europees en Nederlands kampioen is iets waar hij trots op is.

 

Natuurlijk waren deze prestaties niet mogelijk geweest zonder ondersteuning van sponsoren.  Met dank aan de volgende bedrijven die het Husqvarna MX Rookie team ondersteunen: Husqvarna Nederland, Ecomaxx feuls, Kamera Express, Logistic Force, HGS Exhaust, Twin Air, VHM racing products, Cinderella dierenspeciaalzaken, Thielco, Hoco Parts, Dunlop, Verkroost scooters, Eurol oil, Henstek Wijchen BV, Arai helmets, DizzFactory, Ebben reinigingstechniek, Hewil, Isolatiebedrijf Nijmegen, HK-Suspension, Tramex, ShockTherapy, GVG Oliehandel, MB-Tuning, HeliMX, Personal BV, 100% googles, Haan Wheels, Moto-master, WP-Suspensions en TMV, gaerne boots, Prox racing parts, alle supporters, gunners en ondersteuners bedankt!

·         Vooruitblikkend op het jaar 2018 zullen Boyd, Jeremy en Damien als team verder gaan.  In goed overleg met Husqvarna Nederland zullen zij komend seizoen geen gebruik meer maken van de Husqvarna producten. Zonder de ondersteuning van Husqvarna was het succesvolle afgelopen seizoen niet mogelijk geweest, daarvoor willen wij Husqvarna dan ook hartelijk danken.  In de eerste weken van 2018 zullen Boyd, Jeremy en Damien hun plannen verder bekend maken voor het volgende seizoen.

Wij willen iedereen nogmaals bedanken voor alle steun die wij afgelopen seizoen mochten ontvangen en wensen iedereen een sportief, gezond en succesvol 2018.

 

Boyd, Jeremy en Damien."

 

 

     

 

* Zondag 31 December: Indeling DMX-Cup 2018. Bron: www.mccholland.nl en www.knmv.nl.

 

Eind 2017 is er overleg geweest tussen de diverse DMX-coördinatoren over de verdeling van de diverse districten. Dit onderwerp kwam op de agenda door het teruglopende aantal wedstrijden en deelnemers in district West. Daarnaast is er voor dit district op dit moment geen coördinator beschikbaar. Om deze redenen is besloten om een nieuwe verdeling van de districten te maken. Dit houdt in dat:

·         De provincie Zeeland onderdeel zal uitmaken van DMX Zuid,

·         De provincie Zuid-Holland onderdeel zal uitmaken van DMX Midden,

·         De provincie Noord-Holland wordt opgedeeld in Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid, het Noordzeekanaal is de scheidslijn, waarbij Noord-Holland Noord wordt toegevoegd aan DMX Noord en Noord-Holland Zuid onderdeel blijft van DMX Midden.

·         Daarnaast is besloten om de gecombineerde DMX Midden/Oost competities samen te laten gaan onder de naam DMX Midden.

 

* Zondag 31 December: Ook de organisatie van de Duitse ADAC NordRhein MX Cup heeft hun voorlopige kalender voor 2018 bekend gemaakt. Zoals U hieronder kunt zien:

1.       7 & 8 April MAC Lichtenvoorde,

2.       14 & 15 April MAC de Landsard

3.       21 & 22 April Laubus Eschbach,

5.       1 Mei MSC Euskirchen-Euenheim??,

6.       26 & 27 Mei MSC Grevenbroich,

7.       9 & 10 Juni MSC Reil,

8.       16 & 17 Juni MSF Kräwinklerbrücke,

9.       8 & 9 September  MCC Weilerswist,

10.     22 & 23 September MSC Grevenbroich,

11.      7 Oktober MSC Grenzland.

Meer informatie over deze laagdrempelige serie, maar wel met ADAC regels!!, kunt U vinden op hun website: www.mx-cup.de.

 

 

     

 

* Vrijdag 29 December: LET OP LET OP. Datum wijziging Streekwedstrijden. Bron: www.tcd-hummelo.nl/streek bewerkt door Hanssie ©

 

Op verzoek vanuit de UMX is ons als organisatie gevraagd of wij eventueel konden verschuiven met datums. Om hun daarin tegemoet te komen en niet op elkaars datum te zitten zijn wij tot de volgende datums gekomen.

1.       Halle Zaterdag 28 en Zondag 29 April,

2.       Varsseveld Zaterdag 19 Mei,

3.       Hummelo Zaterdag 18 Augustus ( was 1 September )

4.       Lichtenvoorde Zaterdag 1 September ( was 9 Juni )

5.       Hummelo Zaterdag 22 September.

 Bij zowel Halle als Lichtenvoorde rijden ook de NK zijspannen en quads.

Aanvulling Hanssie: Deze aanpassing komt omdat Lochem de datum voor de UMX bekend heeft gemaakt. Zij mogen maar 2 weekenden per jaar  gebruik maken van het mooie circuit “Gageldijk”. En de UMX wedstrijd is op Zaterdag 9 Juni terwijl op Zondag 10 Juni de jaarlijkse Classic cross plaats vindt.

 Hieronder ook nog een paar puntjes om in gedachten te houden:

·         Damesklasse: In 2018 kan er ook ingeschreven worden voor de damesklasse. Bij voldoende inschrijvingen wordt deze klasse afzonderlijk geklasseerd.

·         Inschrijving:  Vanaf heden is het weer mogelijk om je in online in te schrijven voor de Streekwedstrijden van 2018. De voor inschrijving is mogelijk tot en met 11 Maart 2018 daarna is er geen mogelijkheid meer om in te schrijven hier op worden GEEN uitzonderingen gemaakt.

·         LET OP!!!:  De inschrijving wordt pas definitief als het inschrijfgeld door de organisatie ontvangen is.

·         Dagschema word bekend gemaakt zodra de inschrijving is gesloten.

·         De finale wordt dus op Zaterdag 22 September verreden in Hummelo,  op deze dag worden ook weer de kampioenen gehuldigd.

·         Zowel bij de streekwedstrijden in  Halle en Lichtenvoorde rijden de KNMV NK zijspannen en NK Quads mee.

Inschrijven kan dus online, gewoon door HIER te klikken."

 

* Vrijdag 29 December: Update KNMV Motocross kalender 2018. Bron: www.knmv.nl bewerkt door Hanssie ©.

 

"Er is een wijziging in de KNMV Motocross kalender voor de NK Zijspan en NK Quad klassen. De wedstrijd die op Zaterdag 9 Juni 2018 gepland stond in Lichtenvoorde is verplaatst naar Zaterdag 1 September. Reden hiervoor is dat er samenloop was tussen een UMX en Streek wedstrijd en om dit te voorkomen bleek de beste oplossing de wedstrijd in Lichtenvoorde te verplaatsten. De aangepaste KNMV kalender, inclusief klasse indeling, kunt U HIER bekijken of uitprinten."

 

* Vrijdag 29 December: Zo de Wedstrijddata Pagina weer aangepast na de datum verandering bij de KNMV/Streek en UMX maar ook de kalender van de MSV NOV uit Heerde er bij opgezet. Zij hebben dit jaar ook de Landelijke DMX finale wedstrijd en de baan is vanaf 3 Februari weer geopend voor trainingen.  De club verzocht mij om hun wedstrijden te vermelden op deze speciale pagina. Ook heb ik de voorlopige wedstrijd data van de Mc. Volgas uit Ermelo er bij opgezet, ook zij hebben weer een mooie gevulde kalender. Wilt U als club ook Uw wedstrijd data er op hebben dan kunt U mij die mailen via postmaster@hansstolk.com.

 

      .

 

     

 

* Dinsdag 26 December: Lock Alarm, sloten met een alarm functie. Persbericht van: www.mxn.nl.

 

"Beveiliging van uw kostbare spullen is vaak geen eenvoudige zaak. De producten van Lockalarm helpen u hierbij, doordat uw bezit niet alleen beschermd wordt door een degelijk slot, maar ook door een oorverdovende sirene. De mogelijkheid van het afgaan van een alarm heeft voor de meeste potentiële dieven een zodanig afschrikkend effect, dat men zich wel twee maal zal bedenken. Om deze reden, dus juist om te voorkomen, dat men probeert om het kabelslot te vernielen, is op alle producten van Lockalarm duidelijk aangegeven, dat bij sabotage een zeer luide sirene zal afgaan.

·         De toegevoegde waarde van een slot met alarm is dus tweeërlei: ten eerste zal het veel dieven ervan weerhouden om door te zetten en ten tweede zullen, in het geval dat het alarm toch afgaat, u of anderen gewaarschuwd worden, zodat tijdig kan worden ingegrepen. Aangetoond is, dat geluid het meest effectieve middel ter afschrikking is. Niemand gaat aan de haal met een object, die lawaai maakt. Een dief zal in alle gevallen willen vermijden, dat er aandacht getrokken wordt en zal in veel gevallen het met een geluidssirene beveiligde object laten voor wat het is en op zoek gaan naar een eenvoudiger te bemachtigen object.

De Lock Alarm sloten zijn uitermate geschikt voor het beveiligen van uw motor, aanhangwagen, aggregaat en andere kostbaarheden. Kijk voor meer informatie op onze website:  http://www.mxn.nl/assortiment/accessories/lock-alarm.ht De producten van Lock Alarm zijn te verkrijgen bij uw dealer."

 

 

 

     

 

* Zondag 24 December: Zo Hanssie is even?? bezig geweest met de Wedstrijd Data Pagina up te daten, wat een werk zeg en dan ben ik er nog niet klaar mee. Wel heb ik de datum van de Wintercross in Groesbeek als ook de Zijspan en Quad opener in Eersel er bij op gezet. Maar ook die van de Streekwedstrijden en natuurlijk de KNMV Motocross kalender. Dat is helemaal een uitgezoek zeg met die nieuwe klassen en hun benamingen als ook de samen voegingen bij verschillende wedstrijden. Nu de Enduro en Off Road kalender nog, de UMX data en de MON wedstrijden niet te vergeten maar dat komt ook goed. Voor nu wens ik iedereen prettige kerstdagen alvast en voor na de Kerst weet U het he. Er is er maar 1 die het mooiste werk heeft in Nederland: klikt U HIER maar dan ziet U het vanzelf wie het is.

 

           

 

     

 

* Dinsdag 19 December: Na het bekend worden van de KNMV wedstrijd kalender hebben ook de Streekwedstrijden en Uit Wisseling (UMX) organisatie hun kalender bekend gemaakt. Bij de Streekwedstrijden valt het op dat Winterswijk niet meer op de kalender staat, trouwens bij de KNMV wedstrijden ook niet meer. Dit komt oa. door de aangescherpte regelgeving van de KNMV. Of er nog wedstrijden in Winterswijk worden verreden is mij niet duidelijk.

·         Voor meer info over de Streekwedstrijden 2018 kunt U kijken op www.tcd-hummelo.nl/streek/

·         En voor info over de UMX kunt U kijken op www.bmac-borculo.nl/UMX/UMX.htm

Hanssie zal zo spoedig mogelijk alle data op de Wedstrijd data pagina (www.hansstolk.com/DatumNederland.htm)  zetten zodat U een mooi compleet beeld krijgt van waar U kunt gaan rijden of kijken. Natuurlijk komt daar de MON kalender ook weer bij op te staan zodra die bekend is bij mij. En mocht U als rijder, of als club zijnde, nog data hebben die ik er misschien bij op kan plaatsen dan kunt U mij dit mailen via postmaster@hansstolk.com.

 

* Dinsdag 19 December: KNMV Motocrosskalender 2018. Bron: www.knmv.nl.

 

"Afgelopen week is KNMV Motocrosskalender voor 2018 afgerond en vandaag mogen we de kalender aan jullie bekendmaken. In een eerder stadium waren de Dutch Masters of Motocross wedstrijden al bekend gemaakt, daar komen nu alle ONK/NK/Cup wedstrijden bij die komend seizoen verreden gaan worden.

1.       ONK Motocross: De ONK Motocrosscompetitie zal in 2018 van start gaan in Gemert. Stichting MAC St. Christoffel heeft de afgelopen periode veel werk verricht aan het circuit en zij hebben ons gevraagd of zij de opening van het seizoen mogen organiseren. De Motocross Commissie heeft dit verzoek ingewilligd en daarmee gaat het ONK Motocrosskampioenschap op Zondag 25 Februari van start. Er zijn voor de eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd, die op Zondag 11 Maart in Markelo wordt verreden, twee ONK kwalificatiewedstrijden. Na de wedstrijd in Gemert zal er een week later in Boekel gereden worden. Vanwege de planning van de MXGP-wedstrijd in Valkenswaard waren er weinig mogelijkheden voor het indelen van de kwalificatie wedstrijden. Omdat de Commissie wel twee kwalificatiewedstrijden wil organiseren voor de eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd is besloten om al in februari te starten met het motocross-seizoen.

2.       Jeugd Solo Motocross en Cup: De KNMV Jeugd Solo Motocross en Cup klassen maken hun eerste opwachting op Zaterdag 31 Maart 2018 op circuit De Bargen in Oldebroek. Zij zullen de boel in Oldebroek al even flink opwarmen in aanloop naar de tweede Dutch Masters of Motocross wedstrijd die op Tweede Paasdag 2 April verreden wordt. Het NK 50cc Junior MX Challenge, in samenwerking met KTM en Husqvarna, heeft 11 wedstrijden gepland komend seizoen. We zijn verheugd over de samenwerking met KTM en Husqvarna doordat er nu voor de allerjongste rijders een standaard klasse aangeboden wordt die ook betaalbaar is. Alle jeugdklassen staan zoveel mogelijk samen ingedeeld en het aantal wedstrijden op zaterdagen is beperkt tot drie. We zijn blij dat er komend seizoen ook een ONK-wedstrijd ingedeeld staat op het circuit in Arnhem. Dit circuit is eind 2016 officieel geopend en na een jaar gedraaid te hebben wil de club graag een KNMV Motocross-wedstrijd organiseren. Deze staat voor Zondag 23 September op de kalender.

3.       ONK Sidecar en Quad Masters: Een week na de eerste ONK-wedstrijd in Gemert gaan op Zondag 4 Maart de ONK Sidecar en Quad Masters competities van start. Samen met de NK Zijspan en NK Quad klassen reizen zij af naar Lochem om daar hun eerste wedstrijd van het seizoen te rijden. De ONK Sidecar Masters hebben komend seizoen in totaal 5 wedstrijden; na Lochem zal de Zijspan en Quad caravaan op 1 Zpril neerstrijken in Valkenswaard, op 22 April staat er een wedstrijd in Oss op het programma en op 20 Mei is Varsseveld aan de beurt. De finale staat op Zaterdag 7 Juli gepland op het spectaculaire Kwintelooijen-circuit in Rhenen. Het ONK Quads heeft in totaal acht wedstrijden. Naast de vijf wedstrijden waarbij ze samen met de ONK Sidecar Masters-klasse ingedeeld staan, gaat het ONK Quad Masters-klasse ook rijden in Den Dungen, Emmen en Geldermalsen. De datum van Emmen is onder voorbehoud omdat op dat moment ook een EK Quad-wedstrijd in Letland wordt verreden. We gaan kijken of we daar een andere datum voor kunnen vinden.

4.       NK Zijspan en NK Quads: De NK Zijspan en NK Quads-competities waren afgelopen seizoen een groot succes en ook voor komend jaar is er weer een mooie kalender mogelijk gemaakt. Zo zal het NK Zijspan klasse haar opwachting maken als bijprogramma van het WK Zijspancross in Oss en Lommel. De teams kunnen hun borst nat maken voor het zware Belgische zand van Lommel. Het NK Zijspan staat niet als bijprogramma ingedeeld voor de laatste drie ONK Sidecar Masters wedstrijden, reden hiervoor is dat de Commissie de top van het NK voor deze wedstrijden wil uitnodigen voor deelname aan de ONK Sidecar Masters. Het NK Quads heeft in totaal tien wedstrijden. Twee wedstrijden voor het NK Zijspan en NK Quads zijn gedeeld bij wedstrijd van de Streekcompetitie, die in Halle op 29 April en in Lichtenvoorde op 9 Juni.

5.       Jeugd Zijspannen en Quads: Komend seizoen begint de KNMV met competities voor de Jeugd Zijspannen en Jeugd Quads. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar (Junior-klassen) en van 10 t/m 13 jaar (Youngster-klassen), verwachting is dat met het aantal deelnemers de leeftijdscategorieën Zijspannen en Quad gezamenlijk gaan rijden. Dat betekent dat de Junior-klassen met elkaar en de Youngster-klassen met elkaar rijden. Voor de Jeugd Zijspannen en Quads zijn er in totaal acht wedstrijden. De licentiekosten zijn met € 75,- laag gehouden. Daarmee krijgen alle licentiehouders naast de acht competitiewedstrijden ook twee trainingen aangeboden met medewerking van Daniël Willemsen en Ingo ten Vregelaar. Ook krijgen alle licentiehouders met hun ouders gratis toegang tot de WK Zijspan en EK Quad wedstrijd in Oss op 24 en 25 Maart en zal er ter plaatse een meet-and-greet worden georganiseerd met de aanwezige topteams en rijders.De competitie wordt afgesloten met het inmiddels traditionele finaleweekend en deze wordt georganiseerd door RES Axel. Op 13 en 14 Oktober 2018 zullen de laatste wedstrijden verreden worden en zal ook de huldiging plaatsvinden voor alle klassen die in dat weekend in actie komen. Met een goede organisator als RES Axel belooft het een fantastische afsluiter van het seizoen te worden.

6.       EK- en WK-wedstrijden in Nederland: Er zijn natuurlijk ook weer FIM en FIM Europe competitiewedstrijden in Nederland. Op 17 en 18 Maart en op 15 en 16 September zijn er MXGP-wedstrijden in respectievelijk Valkenswaard en Assen. Op 24 en 25 Maart de WK Zijspan en EK Quad-wedstrijd in Oss en op 7 en 8 Juli wordt er een EK Solo wedstrijd georganiseerd in Markelo. Naast de EMX65- en EMX85-klassen zal daar ook de EMX Women competitie een wedstrijd rijden, kans voor de Nederlandse vrouwen om op EK niveau in eigen land actief te zijn.

Motocross Informatiedag: Een week voor de opening van het seizoen zal voor de tweede keer de Motocross Informatiedag worden georganiseerd voor solorijders. Tijdens deze dag wordt tekst en uitleg gegeven over alle bijzonderheden voor de 2018 competitie. Denk hierbij aan uitleg over de reglementswijzigingen en uitleg over hoe de technische en tijdwaarnemingsofficials te werk gaan. Na afloop van het officiële gedeelte kunnen de aanwezige KNMV-licentiehouders gratis trainen op het circuit. Verdere informatie over de Motocross Informatiedag wordt later bekend gemaakt.

·         Op de kalender staat verder nog de Red Bull Knock Out vermeld die verreden wordt op Zaterdag 10 November en de organisatie van de Dutch Supercross gaat op 2, 3 en 4 November 2018 weer haar evenement in Zuidbroek organiseren.

De KNMV is blij met de complete Motocrosskalender en hoopt dat ook de rijders enthousiast worden van de wedstrijden die zij komend seizoen kunnen gaan rijden. HIER kunt U de gehele kalender bekijken en desnoods downloaden om uit te printen."

 

* Dinsdag 19 December: KNMV Enduro & Off road kalender 2018. Bron: www.knmv.nl.

 

"Na enkele laatste wijzigingen in de Enduro-kalender is de KNMV Enduro & Off road kalender 2018 nu bekend. Als gevolg van de datumwijziging van de ISDE 2018 in Chili is het ONK Enduro in Harfsen van datum veranderd.

1.       ONK Enduro: Het ONK Enduro bestaat uit zes evenementen met in totaal zeven wedstrijddagen, de Inters hebben daarnaast ook nog twee Belgische enduro wedstrijden die meetellen om het Open Nederlands Kampioenschap. We beginnen het kampioenschap op Zaterdag 10 Maart in Holten. Na afwezigheid van een jaar organiseert MAC De Holterberg dit jaar weer een ONK Enduro, gecombineerd met een off road rit.

2.       Off road-ritten: Voor de off road-liefhebber wordt 2018 weer een prachtig jaar met veel off road ritten. De animo om aan off roadritten deelnemen groeit nog steeds. Er staan maar liefst 16 off road ritten op de kalender, waarvan er drie na afloop van een enduro gereden worden. De route ligt er dan al mooi in!

HIER kunt U de gehele Enduro en Off Road kalender bekijken als ook uitprinten."

 

 

      .

 

* Maandag 12 December: Zo een nieuwe week met veel sneeuw dus binnen zitten maar. Mooi de tijd dus om eens wat aan de website te gaan doen. Voor velen zijn de berichten die ik gisteren en vandaag plaats al oud nieuws maar ja voor wie het nog niet weet bij deze. Ook ben ik bezig geweest de Linkpagina een beetje op te schonen, dit omdat er veel website's allang niet meer bij gewerkt zijn of al niet meer bestaan. Ik heb nu ook wat facebook links toegevoegd en ik heb een nieuwe rubriek gemaakt: Quad rijders. Het nakijken en aanpassen van al die links vergt ontzettend veel tijd maar het komt goed. Mocht U nog op/aanmerkingen/aanvullingen hebben dan veneem ik die graag per mail naar: postmaster@hansstolk.com. Verder zit ik te denken om de verslagen die ik voor Noppennieuws betreffende de ONK Zijspan & Quad als ook de AMA Outdoor wedstrijden op mijn site te plaatsen. Dit omdat Noppennieuws natuurlijk maar beperkte ruimte heeft en ik echt wel uitgebreide verslagen heb getypt. Zou U ze willen lezen laat het mij dan ook via mail weten graag dan kan ik kijken hoe ik ze ga plaatsen.

 

* Maandag 12 December: Marc de Vries stapt over. Bron: Marc de Vries vertaald door Hanssie.

 

"2018 wordt voor mij een nieuwe uitdaging. Na 5 jaar op een Yamaha te hebben gereden ga ik de uitdaging aan voor wat nieuws: Ik zal deel gaan uitmaken van het CRQF Honda Team. Ik ben zeer dankbaar voor deze kans en ik vindt het een enorme uitdaging en ben zeer blij hiermee, al vindt ik het wel spannend."

 

 

* Maandag 12 December: Julian Veldman met Siebe van der Putten aan de start in 2018!! Bron: www.teamveldman.nl.

 

"Zaterdag 30 September jl.  was er afgesproken dat Julian met Nicolas Musset zou gaan trainen en Siebe van der Putten zou met Guennady Auvray gaan trainen en zo werd er afgesproken om elkaar te treffen bij een baan in Frankrijk. Julian en Siebe maakten beiden de nodige meters met de Fransmannen en vertrokken de volgende ochtend weer richting Nederland. Eenmaal onderweg werd er de opmerking gemaakt dat Julian & Siebe eigenlijk ook wel even samen hadden kunnen trainen in Frankrijk. Daar was niks van gekomen en werd er voorgesteld om dit Zondags nog te gaan doen. Een goed plan en men ging opzoek naar een baan. Maar eenmaal rijdend op de terugweg door België zag Simon Beervelde op de borden staan en wist dat daar een MCLB wedstrijd was die dag en wilde er even gaan kijken. Eenmaal aangekomen in Beervelde zagen ze dat training net was geweest van de zijspannen en spontaan kwam het idee, om te gaan vragen of Julian en Siebe misschien nog mee mochten doen aan de manches. Daar werd mee ingestemd en de mannen wisten wat hun te doen stond.

·         Nog nooit met elkaar gereden en zo een wedstrijd in.

·         De motor stond nog afgesteld voor de harde baan maar dit deerde niemand.

 

1.       De start van de 1ste manche verliep goed ze lagen derde en ze benutten de eerste meters om even aan elkaar te wennen en de baan te verkennen. Toen dit goed ging kon het gas er verder op en namen ze de leiding snel over, om als eerste de finishvlag te passeren.

2.       De start van de 2de manche verliep helemaal super met een mooie kopstart doken ze als eerste bocht in, en hebben de leiding tot aan het einde weten vast te houden.

Het rijden ging grandioos met Siebe en er werd gevraagd wat zijn plannen waren voor volgend seizoen en of hij niet met Julian wilde gaan rijden. Zowel Julian en Siebe hadden nog niks concreets afgesproken met een andere rijder of bakkenist. En zodoende viel de beslissing eigenlijk al snel om er samen voor te gaan aankomend seizoen. De mannen zijn super gemotiveerd en het seizoen kan niet vroeg genoeg van start gaan!

Met sportieve groet, Team Veldman #10."

 

* Maandag 12 December: Team van Werven vindt nieuwe bakkenist in België. Bron: Team van Werven 

 

"Na het vertrek van Siebbe van der Putten moest Gert van Werven weer op zoek naar een nieuwe bakkenist.  Het heeft een lange tijd geduurd voordat ook team van Werven met belangrijk nieuws naar buiten kon treden. Toch kan team van Werven deze week mededelen dat de onderhandelingen met een nieuwe bakkenist zijn afgerond. Nu de officiële formaliteiten achter de rug zijn, kunnen we mededelen dat Gert van Werven en Jens Mans in 2018 samen in actie komen. “Ik ben blij dat ik jullie kan vertellen dat ik een nieuw maatje heb kunnen vinden voor het aankomende seizoen, namelijk de Belgische Jens Mans. Ik ben dan ook erg blij dat kan mededelen: dat ik en mijn team er in 2018 weer bij zullen zijn.” aldus een enthousiaste Gert van Werven."

 

* Maandag 12 December: 2018 team Björn Roes- Niels Wesselink. Bron: Björn Roes.

 

"Een uitdaging voor beide heren. Niels heeft in mijn ogen de kans nodig om zich door te kunnen ontwikkelen. De basis is goed en hopen al vroeg in het nieuwe seizoen veel meters te kunnen maken om aan elkaar te wennen. We hebben er allebei veel zin in en zullen proberen de NK titel te verdedigen met aanvullend streek en club wedstrijden."

Aanvulling Hanssie: Björn zag Peter Buenk naar Jan Hendrickx vetrekken en Niels kon zijn seizoen 2017 niet afmaken bij Debbie van Berlo jammer genoeg.

 

* Maandag 12 December: Ook Mike Keuben heeft nieuwe bakkenist. Bron: www.smxteam-keuben.nl.

 

"Mike Keuben  moest om verschillende redenen ook afscheid nemen van zijn Engelse bakkenist Zac  Snell. Zac moest elke training en wedstrijd over komen vanuit Engeland en dat kost tijd maar ook geld.Dit betekende dat wij op zoek moesten naar een nieuwe bakkenist. En wij kunnen u allen met veel vreugde zeggen dat wij een nieuwe erg fanatieke en talentvolle bakkenist hebben weten te strikken!  Namelijk : Lars de Laat! Cor en Lars de Laat zijn bij ons langs geweest afgelopen weekend en we hebben onze plannen bij elkaar gelegd en hebben besloten ons in 2018 samen te vormen als team! We gaan er volle moed tegenaan in 2018 bij de  IMBA, de KNMV ONK, het meren deel van de GP’s  en overige wedstrijden zoals bij voorbeeld  in België of Duitsland. Het nieuwe VMC frame is al in de maak en de 2 Husqvarna 2018 blokken zullen weer tiptop in orde gemaakt worden door  Mellendijk Motor Parts! Wij zullen u allen op de hoogte houden over de vorderingen van het seizoen 2018.

Met sportieve groet, Mike Keuben & Lars de Laat."

 

 

     

 

* Zondag 11 December: Kay Karssemakers tekent voor 2018 bij het Vos Oss KTM Team. Bron: www.mxkarssemakers.nl.

 

"Na een succesvol 2017 op de Husqvarna keert Kay Karssemakers volgend seizoen terugkeren op KTM. De 13- jarige Kay heeft onlangs getekend bij KTM Nederland en zal in 2018 met steun van verschillende sponsoren de overstap naar het Vos Oss KTM Team maken.

·         Na een overeenkomst te hebben gesloten met KTM Nederland gaat de 13-jarige Brabander uitkomen voor het Vos Oss KTM Team in samenwerking met Team Youth Pro MX. Kay zal ook in 2018 ondersteund worden door Rijkers Bedrijfswagens (Bink Rijkers) en Aalster Tentenbedrijf (Hans van der Werff). Deze twee bedrijven steunen Kay al sinds 2013 en wij zijn enorm blij dat zij nog steeds in hem geloven. Kay heeft het volste vertrouwen in deze samenwerking en kan niet wachten om zich te gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen!

De uit Boxtel afkomstige crosser blijft in 2018 actief in de 85cc klasse en zal uitkomen op de Vos Oss-KTM SX85 in het Europees Kampioenschap 85cc, KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc en KNMV Open Nederlands Kampioenschap 85cc. Wanneer de kalender het toe laat staat de 4-voudig Nederlands Kampioen ook achter het starthek tijdens het Duitse ADAC MX Masters Junior Cup 85cc. Ook hoopt Kay opnieuw geselecteerd te worden voor het Junior Wereld Kampioenschap 85cc, deze wedstrijd word in 2018 verreden in Australië. In 2017 behaalde Kay zijn hoogtepunt van het seizoen tijdens het Junior Wereld Kampioenschap. Hij verraste daar vriend en vijand door als één van de jongere rijders derde van de wereld te worden in de 85cc klasse. Slechts twee jaar nadat hij in 2015 Wereldkampioen 65cc werd.

·         Uiteraard willen we het HMX Nofear Husqvarna racing team bedanken voor hun steun het afgelopen seizoen! Een speciale dank naar Fam. Mesters en William Saris voor de goede zorgen! Kay heeft zich altijd thuis gevoeld binnen het team en heeft zich het afgelopen seizoen in grote stappen kunnen ontwikkelen, zowel op rij technisch, mentaal en fysiek gebied!

Wij hebben het volste vertrouwen in de samenwerking met alle sponsoren en kijken uit naar het nieuwe seizoen! Kay heeft nu een korte rustperiode en zal zich daarna gaan voorbereiden zodat hij in 2018 fit aan de start kan verschijnen!!"

 

* Zondag 11 December: Nieuws van het Leto Techniek Team. Bron: Team Leferink/Veldman

 

"Zijspanteam Leferink is blij om te mogen melden dat Sam Veldman ons team wil komen versterken als bakkenist in 2018. Doordat de KNMV de leeftijdgrens naar beneden heeft bijgesteld mag de jeugd vanaf 14 jaar deelnemen aan de NK wedstrijden, Tim is tegen die tijd dan net 14 en wil graag zoveel mogelijk wedstrijden rijden ,Sem L is dan helaas nog te jong en we moesten op zoek naar een passende bakkenist De nieuwe bakkenist was eigenlijk snel gevonden namelijk Sam Veldman, deze topper heeft al veel ervaring door jarenlang met zijn broer Julian veel prijzen bij elkaar te hebben gereden. De jongens hadden eigenlijk onder elkaar al besloten dat het zo moest gebeuren met goedvinden van Sem L . Sam V. rijd op dit moment met Kaj vd Berg bij de kids and sidecars en blijven dit ook doen in 2018 evenals Tim en Sem L. ook als team gewoon bij de kids blijven rijden. Want de kids and Sidecars blijft de leerschool voor de jeugd als je wil gaan zijspan rijden! De jongens hebben dr zin in en willen zich volledig geven om te kijken waar ze staan tussen de volwassen mannen als jeugd team."

 

* Zondag 11 December: Mack Bouwense tekent bij Lakerveld/Van De Laar Racing Team. Bron: www.mackbouwense.com.

 

"Mack Bouwense heeft een overeenkomst gesloten met het Lakerveld/Van De Laar Yamaha Racing Team voor seizoen 2018. De focus van Bouwense zal liggen op het Open Nederlands Kampioenschap en de Dutch Masters of Motocross 125cc. Deelname aan het Europees Kampioenschap 125cc ligt binnen de mogelijkheden. Commentaar Mack Bouwense: “Ik ben ontzettend blij met deze overeenkomst en hoop veel te kunnen laten zien aankomend seizoen. Het gevoel met het team en de Yamaha is goed. Het team wil het beste voor mij en de sport waarbij alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Daarnaast werk ik ook met een gemotiveerde trainer Edward van den Berk en Crossfit Gouda. Ik zal alles geven wat binnen mijn mogelijkheden ligt. Ik wil graag mijn ouders bedanken voor werkelijk alles wat ze voor mij doen en gedaan hebben. Zonder hen zou het me nooit gelukt zijn om te staan waar ik nu ben! Ik wil Valimax bedanken voor de steun in 2017 maar helaas stopt hij om persoonlijke redenen. Ook wil ik mijn sponsoren bedanken welke mij ook weer in 2018 zullen steunen: Lion Webcreations, Dizzfactory, CTI, Mack MX Racing, CrossFit Gouda, MX Nieuws, crossbanennederland.nl, Tankstation Jongeneel, HGS, Pier Racing, MRV Motoren en Monkz.”

 

* Zondag 11 December: Veranderingen bij Team Hermans.  Door Willy Hermans voor www.facebook.com/HermansMusset/.

 

"Zijspancrosser Koen Hermans gaat het jaar 2018 in met een aantal belangrijke veranderingen in zijn team. Behalve een andere bakkenist in de persoon van de 23-jarige Franse wereldkampioen Nicolas Musset zal de Hengeloër in het komende seizoen gaan rijden op een WSP-zijspan.

·         Samenwerking met Nicolas Musset: Na vier jaren met Kenny van Gaalen naast zich kwam het afscheid toch nog onverwacht. Aan het eind van het seizoen gaf de Brabander te kennen te willen stoppen met de zijspancross, omdat het niet langer te combineren valt met zijn werk. " Koen Hermans vindt het erg jammer, maar begrijpt het wel: "Het kost veel tijd, voor een Grand Prix ben je zo vier dagen kwijt, je moet ook trainen en als zzp'er is dat lastig. Maar ik ben Kenny erg dankbaar. Ik heb verschrikkelijk veel van hem geleerd en mede dankzij hem ben ik naar de Top 5 van de wereldtop geklommen. We zijn goed uit elkaar gegaan en hij is blij voor mij dat ik een goede vervanger heb gevonden. Af en toe zal hij nog wel meegaan als chauffeur." De zoektocht naar een nieuwe bakkenist was nog niet zo heel eenvoudig, maar er waren meer combinaties die wisselden van passagier, zodat er wel een aantal vrijkwamen. "Toen Etiënne Bax en Nicolas Musset uit elkaar gingen, had Nicolas al eens gevraagd wat mijn plannen waren, maar toen wist ik nog niet dat Kenny stopte. Daarna kwamen we weer met elkaar in contact en gesprekken begonnen om samen te werken. Met hulp van een aantal sponsoren was het snel geregeld, waardoor ik opnieuw met een topbakkenist ga rijden. De communicatie zal best wat lastiger worden, maar in het Engels komen we een heel eind", aldus Koen Hermans.

·         WSP-frame: Ook op het technische vlak is er een wijziging waarmee Koen Hermans een belangrijke stap richting top hoopt te maken. Na twee jaar voor VMC gereden te hebben, zal in 2018 WSP op het zijspan van het duo Hermans/Musset staan. "Bij VMC Hocob hebben we prima jaren gehad, maar we hadden het gevoel dat er meer was uit te halen. Toen Daniël Willemsen vroeg of we een testrit met WSP wilden maken, zijn we op zijn aanbod ingegaan en we merkten meteen verschil, zodat we besloten over te stappen op WSP. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe frame en hopen we deze aan het eind van het jaar binnen te hebben, zodat we er in januari mee kunnen gaan rijden. Ik denk vooral snellere rondetijden te kunnen maken, zodat we een betere startpositie hebben." Koen Hermans, die in januari zijn 21ste verjaardag viert, heeft er het volste vertrouwen in en hoopt dan ook verdere progressie te boeken. "De stap van nr. 5 naar top 3 is groter dan die van nr. 30 naar 10. We moeten natuurlijk even wennen aan elkaar, maar dat geldt voor de anderen ook, want veel coureurs gaan rijden met een nieuwe bakkenist. In de wintermaanden zal ik veel in Frankrijk gaan trainen en hoop in maart er klaar voor te zijn. Ik heb geen echte doelstelling, maar wil natuurlijk wel weer hoger eindigen. Vooral vaker op het podium staan en al eens een manche of Grand Prix winnen zou al fantastisch zijn!"

 

* Zondag 11 December: Etienne Bax in 2018 terug met Kaspars Stupelis. Bron: www.sidecarteambax.nl.

 

"Tijdens de première van zijn eigen bioscoopfilm ‘’The Hard Way to Win 2’’ heeft Etienne Bax zijn plannen voor seizoen 2018 bekend gemaakt. Bax zal weer samen gaan rijden met Kaspars Stupelis, waar hij in 2015 voor de eerste keer wereldkampioen mee werd. ‘’Ik weet wat ik kan met Kaspars en ik weet zeker dat ik met hem weer kan strijden voor de wereldtitel in 2018,’’ vertelt Etienne. De rijder uit Bergeijk werd dit jaar wereldkampioen met Nicolas Musset aan zijn zijde. Toch kozen ze er beiden voor om de samenwerking niet te verlengen. ‘’De afstand die Nicolas telkens vanuit Frankrijk moest afleggen was te groot. Dit is ons tijdens het seizoen een beetje opgebroken maar desalniettemin heeft hij het fantastisch gedaan en zijn we samen wereldkampioen geworden. Nicolas is een hele goede bakkenist maar ik prefereer toch iemand die makkelijker hier kan zijn zodat we meer kunnen trainen en testen.’’ Etienne zal in 2018 opnieuw een gooi doen naar de wereldtitel en zal er alles aan doen om zijn titel te prolongeren. Het wereldkampioenschap gaat op 25 maart van start op Brabantse bodem in Oss. Hier zal Bax sterk aan het seizoen willen beginnen. ‘’Uiteraard zou ik er nog graag een derde wereldtitel bij pakken. Hier zullen we deze winter hard voor gaan werken zodat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Het is altijd fijn om het kampioenschap in Nederland te kunnen beginnen en Oss is zeker een circuit waar ik graag rijd.’’

 

     

  

* Donderdag 8 December: 1e persbericht Van Doorns Supercross Goes 2018. Persbericht van: www.smz.nl.

 

"Na maanden van voorbereidingen is het bijna weer zover. Vanaf begin December is de online inschrijvingen voor de 26e editie van de “Van Doorns Supercross Goes” geopend.  Er is een nieuw inschrijfsysteem bedacht, kijk maar eens in de webshop het wijst zich vanzelf.

·         Trainingen en wedstrijden, u kunt gelijk zien of uw startnummer nog beschikbaar is, en hoeveel plaats er nog is in elke klasse.

·         Ook kunt u meerdere wedstrijden en trainingen eerst in uw winkelwagen doen en dan pas afrekenen

Na twee jaar achter elkaar uitverkocht te zijn gaan we dit jaar voor een nog betere editie. Dit willen we doen door de volgende wijzigingen door te voeren:

·         De laatste editie liep het programma behoorlijk uit, dit willen we dit jaar proberen te voorkomen door o.a. de start zodanig te verleggen dat we vlotter door kunnen gaan met het programma.

·         Ook komt er een dubbele bezetting op de medische unit, zodat we door kunnen als de wedstrijdarts niet in de hal is.

·         Het baanontwerp is wederom van Rinus van de Ven en Eddy Eversdijk, met wat andere elementen dan vorig jaar.

·         De hoge bult, nodig voor de springers van MX forever zullen we dit jaar niet hebben, wat een beter zicht op het gehele circuit geeft.

We zijn volop bezig om een mooi inter-startveld te krijgen daarover in de loop van de komende weken meer nieuws.

·         Tussen Kerst en oud en nieuw zullen we grond inrijden

·         Vanaf 8 Januari de tribunes erin en vanaf 9 Januari de baan aanleggen.

·         De trainingen vangen aan vanaf Vrijdagavond 12 Januari en de wedstrijden zijn op Vrijdag 19 en Zaterdag 20 januari.

Nieuw dit jaar is de 125 cc twee tactklasse, op de Vrijdagavond. Verder zullen de jeugd, de hobbyrijders de Nationale, inters, en veteranen weer aan de start verschijnen. Voor alle informatie kunt u terecht op www.smz.nl.

Mvg. Stichting Motorsport Zeeland."

 

 

 

* Donderdag 8 December: Quadwedstrijd in China voor Savannah van der Laan

 

"Waar normaal de quadwedstrijden op afstanden tussen de 8 en de 800 km liggen, mocht Savannah van der Laan van het VLS New Generation Team uit Halle onlangs aantreden op een wedstrijd, 8200 km van huis,  in het Chinese Dengzhou. Ondanks dat ze een 250cc quad kreeg toegewezen, van Chinese makelij, wist ze toch nog een dertiende plaats in het eindklassement te behalen.

Op uitnodiging van de Chinese motorsportbond werden enkele naties uitgenodigd voor een internationale quadwedstrijd. De KNMV schreef daarop haar internationale licentiehouders aan en Savannah was één van de twee gelukkigen die uitverkoren werd om naar China te gaan.  Naast Nederland kwamen ook een tweetal rijders uit Italië, België, Australië en Nieuw Zeeland naar de Chinese wedstrijd. Helaas waren er, voor de buitenlandse rijders, maar acht Yamaha quads (700cc)  geregeld  door de organisatie. De inschrijving van Savannah en haar Nederlandse teamgenoot Twan van der Jagt werden als laatste door de KNMV aangemeld, waardoor zij beiden een 250cc quad van Chinees fabricaat kregen om op te rijden. Een verschil waardoor een podiumplaats in ieder geval niet tot de mogelijkheden zou kunnen behoren, maar de ervaring in het binnenland van China maakte dat deels weer goed.

Zowel de eerste als de tweede manche gingen de Nederlandse rijders  als laatste de eerste bocht in. Met name bij de start was het verschil in vermogen bizar groot en dat scheelde een half startveld. Toch liet Savannah zich niet kisten en probeerde op techniek in de bochten nog wat goed te maken. Ze eindigde hierdoor als veertiende in de eerste manche.

De tweede manche ging het al beter en wist ze met sterk bochtenwerk nog meer rijders te passeren en finishte als twaalfde. Het maximaal haalbare resultaat voor deze Halse quadrijdster, die daarmee een mooi seizoen afsloot en zich al aan het voorbereiden is op het nieuwe seizoen.".

 

* Donderdag 8 December: De Bolinkjes bedanken. Persbericht van BolincoMX.

 

"Langs deze weg wil Bolinco MX een woord van dank richten aan de bedrijven die Mike in het seizoen 2017 hebben ondersteund. Zonder hun steun waren onderstaande resultaten niet mogelijk geweest, een speciaal woord van dank aan René en Martine van Resa Racing, en Wim. Ook de "BZG" groep weer bedankt voor hun ondersteuning, tevens een woord van dank aan Danny&Naomi , Truus Tax , Jan Litjens, Niek Kamper en Kees Siroo voor de vele mooie foto's. Mede hierdoor waren de volgende resultaten mogelijk;

·         9e In het ONK van de KNMV

·         31e Bij de Dutch Masters deelname aan alle vier wedstrijden

·         9e Bij de MX2 Inters van de MON

·         13e Bij de Galvincup

·         Deelname aan twee FIM EK wedstrijden in Valkenswaard en het Zwitserse Frauenfeld

·         En niet te vergeten clubkampioen bij de MAC de Holterberg.

Mike heeft ondertussen zijn opleiding aan het Johan Cruijff College afgerond en gaat zich de komende tijd fulltime op zijn sport toeleggen. Daarom kijken wij links en rechts om het budget rond te krijgen waarbij alle beetjes helpen. Wij hopen dat jullie daar ook aan mee willen werken. Wij horen graag over de mogelijkheden zoals die er zijn????? Heeft U suggesties laat het dan weten via een mailtje naar: joan.bowi@home.nl."

 

      .

 

* Vrijdag 1 December: Al heel wat jaren is Gerrit van Zoonen bezig om oude tv beelden over de motocross van videobanden op cd’s te zetten. Het betreft dan zowel tv uitzendingen van oa. Studio Sport, toen men nog motocross uitzond, de Heilige koe, Avro’s Sportpanorama enz. Maar ook John de Berk is een hot item bij Gerrit. Hij heeft al HEEL veel maar Gerrit is nog steeds opzoek naar MEER. Dus heeft U thuis nog oude video banden liggen met daarop motocross dan kunt U contact met Gerrit opnemen. Hij zal ze dan overzetten op CD voor U en houdt natuurlijk zelf ook een copy voor zijn verzameling. Hanssie weet persoonlijk dat het keurig gebeurt, en ondertussen ook al vele voormalige cross toppers. U kunt Gerrit bereiken via de mail: gvanzoonen@hetnet.nl of hem zoeken op facebook.

 

* Vrijdag 1 December: KNMV Nieuws. Bron: www.knmv.nl.

 

"1.       KNMV Motocross-reglementen 2018:

Het KNMV-bestuur heeft onlangs de motocross-reglementen voor seizoen 2018 goedgekeurd. Deze reglementen zijn inmiddels op onze website beschikbaar. In dit bericht vind je de meest in het oog springende wijzigingen voor het komende seizoen. Wij willen rijders en andere belanghebbenden adviseren om altijd alle reglementen voor aanvang van de competitie door te nemen:

·         450cc wordt 500cc: Na bekendmaking van de klassenindeling voor seizoen 2018 is gebleken dat er in sommige competities wel eens wordt deelgenomen met 500cc enduro-machines. Om deelname met deze machines niet te blokkeren is besloten om de 450cc klassen om te zetten naar 500cc. Dit geldt voor de DMoMX, ONK en Cup klassen.

·         NK status vervalt voor Cup klassen: De Motocross Commissie heeft besloten om de NK status te laten vervallen voor de 500cc en 250cc Cup klassen. Hiermee gaan we terug naar de vroegere status en hebben we komend seizoen een Cup 250cc en Cup 500cc.

·         NK Zijspan & NK Quads: De minimum leeftijd van de NK Zijspan-klasse is bijgesteld naar 14 jaar, de rijtijd van de NK Zijspan en NK Quads is aangepast naar 18 minuten plus één ronde en in beide competities wordt er komend seizoen gebruik gemaakt van één in plaats van twee schrapresultaten.

·         NK Zijspan en Quad jeugdklassen:  Zoals eerder bekend gemaakt zal de KNMV volgend jaar van start gaan met twee jeugdklassen Zijspan en twee jeugdklassen Quads. Bij de eerdere publicatie is aangegeven dat de jongste Quad-klasse (Junior 6 t/m 9 jaar) in samenspraak met Schuurman B.V. zou worden georganiseerd. Schuurman B.V. heeft recentelijk laten weten dat zij toch afzien van samenwerking. Besloten is om de klasse wel aan te blijven bieden, deze staat komend seizoen daarom open voor alle machines die aan het reglement voldoen.

·         Gele vlag: Er wordt enkel nog een geel gezwaaide vlag gebruikt binnen de KNMV-competitie, de stil gehouden gele vlag komt hiermee te vervallen. Let op: Internationaal wordt de stil gehouden gele vlag nog wel gevoerd.

·         Rijtijd 65cc Grote Wielen: De KNMV is voornemens om komend seizoen de ONK 65cc GW en ONK 85cc KW klassen samen te laten rijden vanwege het mindere aantal deelnemers in deze klassen. Om die reden is de rijtijd van de ONK 65cc GW klasse aangepast naar 15 minuten plus één ronde.

·         Body-protector: De KNMV volgt de lijn van de FIM en FIM Europe door vanaf komend seizoen de body-protector verplicht te stellen. Gelukkig maken praktisch alle rijders binnen de KNMV al gebruik van een body-protector. Komend seizoen moet iedereen hier aan  voldoen.

·         Technische specificaties Quads: De technische specificaties voor Quads zijn aangepast, hierin is verduidelijking gekomen ten aanzien van ‘nerf bars’ en ‘heelquards’.

·         Technische specificaties NK 50cc Junior MX Challenge: Komend seizoen is de NK 50cc Junior MX Challenge klasse een standaard klasse in samenwerking met KTM en Husqvarna. Alle deelnemers moeten voldoen aan de technische specificaties van deze klasse. Hier wordt gedurende het seizoen op gecontroleerd en wanneer een rijder zich niet heeft gehouden aan het technisch reglement komen alle behaalde punten in het kampioenschap te vervallen.

·         Sancties bij overtreding geluidwaarden: In het KNMV Geluidreglement zijn de sancties voor een overtreding aangepast. Wanneer een rijder tussen de 0 en 3 dB(A) te hoog zit zal deze vijf plaatsen terug worden gezet in de uitslag van de betreffende training of manche, bij overschrijding van 3 of meer dB(A) zal de rijder 10 plaatsen worden terug gezet.

Op dit moment ontvangen wij alle aanvragen van clubs die komend seizoen een ONK/NK Motocross-wedstrijd willen organiseren. Binnenkort wordt een conceptkalender opgesteld en wanneer we met alle organisatoren overeenstemming hebben bereikt, wordt de volledige KNM Motocross-kalender 2018 gepubliceerd. We verwachten dat we medio december de kalender wereldkundig maken.

 

2.       Voorkom diefstal van je motor!

Nu het off road- en enduro seizoen in volle gang is, liggen ook de dieven weer op de loer. Wees je bewust van het feit dat jouw of froad/enduro motor een gewild object is en dat deze mogelijk gestolen wordt als je geen voorzorgsmaatregelen treft! Je kunt de kans op diefstal van jouw geliefde motorfiets wel verkleinen. Dit kun je doen:

·         Laat je motor nooit onbeheerd en zonder slot, of zelfs meerdere sloten, achter. Ook niet in de bus.

·         Probeer zoveel mogelijk toezicht te houden, dus zet je aanhanger/bus niet op onoverzichtelijke plekken.

·         Zet de motor met extra sloten vast, liefst ook aan de aanhangwagen of de bus.

·         Wees bedacht voor mensen die om je aanhanger/bus lopen en vraag aan ze wat ze daar doen.

·         Spreek met je collega rijders op het parc ferme af dat je op elkaars spullen let.

·         Gebruik ook een trekhaakslot om de bus aan de achterzijde te beveiligen. Met een trekhaakslot kunnen de achterdeuren van je bus niet open.

·         Beveilig de openslaande deuren van een bus ook aan de binnenzijde.

Aanulling Hanssie: U kunt ook geluids sloten gebruiken zoals onder dit bericht op de foto's te zien zijn. Klik op de foto's en U komt bij de leverancier uit.

 

Heb je zelf nog goede ideeën om diefstal te voorkomen, laat het ons weten via sport@knmv.nl.

 

3.       Nieuwe klasse én de Supermoto kalender 2018.

In overleg met de Belgische bond FMB-BMB mogen we vandaag de Supermoto kalender 2018 bekendmaken. Naast de kalender is er meer nieuws over het nieuwe seizoen. Komend jaar voegen we een nieuwe klasse toe, de Supermoto Open Klasse. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met de Supermoto sport. Klik HIER voor alle verdere info over de nieuwe klasse en kalender."

 

     

 

* Vrijdag 10 November: Kalender Dutch Masters of Motocross 2018. Persbericht: www.knmv.nl.

 

"De KNMV heeft na bekendmaking van de MXGP-kalender het programma voor het nieuwe seizoen Dutch Masters of Motocross samengesteld. Het kampioenschap bestaat uit vier wedstrijden, waaronder een spectaculaire finale tijdens de Zwarte Cross.

1.       De competitie begint op Zondag 11 Maart in Markelo. Dit evenement is een week voor de eerste Europese MXGP-wedstrijd in Valkenswaard en past daarom perfect in het programma van de WK-rijders.

2.       De tweede wedstrijd wordt op PaasMaandag 2 April verreden op circuit ‘De Bargen’ in Oldebroek. Na een vlekkeloos WK Zijspancross in 2017 mag Stichting Circuit Oldebroek dit jaar de sterkste Nederlandse motocrosscompetitie verwelkomen.

3.       Voor de derde wedstrijd reizen we af naar het zuiden van het land, deze wordt op Zondag 6 Mei verreden in het Brabantse Mill. Deze wedstrijd is een week voor de MXGP-wedstrijd in Kegums, voor de WK-rijders is de wedstrijd in Mill een goede mogelijkheid om weer aan het zand te wennen dat ze ook in Letland te wachten staat.

4.       De laatste wedstrijd van het seizoen wordt, net als dit jaar, verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De mannen en vrouwen van De Feestfabriek organiseren de wedstrijden op 13, 14 en 15 Juli. De voorverkoop voor het festival en de wedstrijden start op aterdag 18 November as. Wil jij er zeker van zijn dat je bij de finale van de Dutch Masters of Motocross aanwezig bent, zorg er dan voor dat je op Zaterdag 18 November niks plant. Vorig jaar waren de kaarten in recordtijd uitverkocht! Aanvulling Hanssie: Let wel op want er zijn geen combikaarten meer alleen nog maar dagkaarten!!!! Het exacte tijdschema voor de finalewedstrijd moet nog gemaakt worden, maar in grote lijnen is dit hetzelfde als in 2017, wat inhoudt dat de 85cc en 125cc klassen op Vrijdag  13 en Zaterdag 14 Juli in actie zullen komen en de 250cc en 500cc klassen op Zaterdag 14 en Zondag 15 Juli." Aanvulling Hanssie:Dat zijn dus 3 dagkaarten als U alles wilt zien!!

 

     

 

* Zondag 29 Oktober: Hanssie kreeg laatst een mailtje van Mr. Motocrossadvies Jan Müller met de vraag of ik meer info had over de crosscarriere van Dinand Zijstra. Tja ik moest Jan helaas teleurstellen want dat wat ik nog wist dat had hij natuurlijk allang opgespoord her en der. Maar de reden waarom Jan dit wilde weten is dat hij gegevens verzameld van vele rijders en die dan in een soort van enceclopedievan de cross stopt en het op het internet zet. Tja Hanssie dus even gekeken en waarempel ik trof een zeer mooi overzicht aan en na wat verder klikken werd ik stil van verbazing. Wat een werk en tijd heeft Jan er in gestopt zeg en wat veel rijders heeft hij al benoemd. Maar Jan is natuurlijk nog op zoek naar verschillende foto's als ook wetenswaardigheden over verschillende rijders. Neemt U zelf maar eens een kijkje in Jan's wereld, gewoon HIER klikken.

 

* Zondag 29 Oktober: Raivo Dankers met eigen team van start in 2018. Door Arno v.d. Brink.

 

"Raivo Dankers uit Heesch zal in 2018 met een eigen team aan de start komen in het Europees Kampioenschap 125cc en de Dutch Masters of Motocross. Na het nieuws dat Raivo voor 2018 niet verder kon binnen zijn huidige team, werd onlangs duidelijk dat KTM Oostenrijk in hem blijft geloven en dat ze Raivo in 2018 van het juiste materiaal blijven voorzien binnen zijn eigen team.

·         Welke naam zijn eigen team krijgt en hoe het er verder uit zal gaan zien is op dit moment nog niet bekend. Er worden momenteel nog volop gesprekken gevoerd met materiaalsponsors om alles zo professioneel mogelijk aan te kunnen pakken.

·         Ook zal het team gaan werken met een nieuwe monteur. Raivo en zijn ouders zijn Ben Vervloessen die de laatste twee seizoenen voor Raivo heeft gesleuteld, dankbaar voor zijn professionele werkwijze en de fijne tijd die ze met hem hebben gehad.

·         Naast het Europees Kampioenschap 125cc en de Dutch Masters of Motocross zal de crosser uit Heesch deelnemen aan het ADAC 125cc Kampioenschap, Franse 125cc wedstrijden en wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc die in het wedstrijdprogramma passen. Ter voorbereiding op het seizoen zal Raivo in februari starten in het Italiaans Kampioenschap 125cc.

De familie Dankers staat open voor ideeën en suggesties over het eigen op te zetten team. Via de onderstaande gegevens kunt u in contact komen met de familie Dankers: Dit kan via E-mail: info@dankers.nl  of telefoon Tel.nummer: +31653220904."

 

 * Zondag 29 Oktober: Laatste wedsteijd, terug blik maar ook een blik vooruit. Door: Anuska Elzinga voor: www.rickelzinga.nl en www.mxtwente.nl.

 

"2 weken geleden kon  Rick voor de Zondag  kiezen: ONK Boekel of Twente cup Reutum!  Traditie getrouw koos Rick voor het laatste om in zijn eigen omgeving daar waar het allemaal ooit begon het jaar af te sluiten en dat familie, vrienden en sponsoren weer een keer naar hem kon kijken "in de buurt"!!

·         De eerste twee manches deed Rick mee op de 250cc 4 takt, die hij voor training erbij heeft gekregen, en dit resulteerde in twee keer de tweede plaats achter Rick Satink!!

·         De superklasse reed hij op zijn vertrouwde Yamaha 125cc, je kon goed zien dat deze combinatie voor Rick op dit moment de juiste is al stond hij met de 250cc ook niet stil. Ook hier een tweede plaats achter Rick Satink die met zijn 450 cc over de baan heen vloog!! Super weertje dus een mooie dag voor een afsluiting!

 De tijd gaat snel en het seizoen 2017 zit er al weer op!

Het was een pittig seizoen voor Rick met een langdurige blessure en pech op de momenten dat je die niet kunt gebruiken maar ook zeker mooie en leerzame momenten!

·         De Franse Kampioenschappen begin van het seizoen zijn erg goed geweest voor Rick zijn progressie en heeft hij veel leer kunnen halen uit de harde banen die daar volop aanwezig zijn..

 Door de blessure heeft hij niet echt mee kunnen dingen in de punten voor de EK,s maar heeft zeker momenten laten zien dat het er zeker in zit.

·         De Yamaha's waren weer TOP dit jaar! Rick kon altijd beschikken over frisse motoren en er werd goed voor Rick gezorgd door Yamaha Motor Europe!!  We zijn dan ook blij en dankbaar dat Rick het volgende seizoen weer een jaar onderdak krijgt bij Yamaha en dat hij weer onder begeleiding van team baas Loic le Foll van start mag gaan bij het official team junior 125cc.! Het is een genot om wederom deel uit te mogen maken van dit team wat zo een warm hart toedraagt aan Rick en hem het vertrouwen en de ruimte geeft om te laten zien wat hij kan, ondanks dat Rick dat dit jaar niet in volle overgave heeft kunnen doen.

Ook zijn we dankbaar dat Reiger Suspension ook dit jaar weer van de partij was om Rick te voorzien van de perfecte vering. Het is zo'n belangrijk onderdeel in deze sport en ook zij helpen Rick waar ze kunnen. Ze hebben hem veel geleerd over de afstelling zodat hij zich zelf een heel eind kan redden. Ze hebben hem vergezeld op wedstrijden om te helpen en mocht hij toch twijfels hebben en zijn ze er niet kan Rick op welk tijdstip ook, altijd bellen en zal er altijd iemand oppakken en samen met Rick de vering in de juiste afstelling zetten. Gewoon super en een fijn gevoel voor Rick dat hij er niet alleen voor staat!

·         Ook alle sponsoren hier thuis die ik vanwege de vele namen even onder 1 naam zet namelijk MX Twente!! Ze hebben er ook dit jaar weer voor gezorgd dat Rick een seizoen kon meedraaien!! Ondanks de Yamaha's en het team MJC  zou er GEEN seizoen zijn voor Rick als MX Twente hem niet zou ondersteunen!!! Dus heel veel dank hiervoor. Zij zijn zo belangrijk voor Rick. Zij zorgen met hun ondersteuning dat Rick overal aan de start kan staan of het nu hier in Nederland of in Letland is! Dat de bus loopt, dat er een bus is!! Vlieg tickets, benzine, diesel, onderhoudskosten, inschrijvingen, trainingsfiets, kleding Etc.  Zo geweldig dat er mensen zijn die dit belangeloos voor Rick willen doen!!!!! Echt weer heel bijzonder..!

Ondanks dat het seizoen is afgelopen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al in volle gang en staan er al weer verschillende trainingen en stage's op het programma! Zo is Rick ook opgenomen in het CTO programma in Papendal waar we heel blij mee zijn omdat Rick hierdoor een goede begeleiding krijgt in het combineren van school en sport!  En er individueel gekeken word wat voor Rick het beste is op de fysieke, mentale en voedings vlakken.  Iets wat wij hem thuis niet kunnen bieden.  Ook is er een goede samenwerking tussen het team, Yamaha en de Knmv waardoor dit alles nu mogelijk is!

·         Dit alles samen moet zijn vruchten af kunnen werpen en we hopen dan ook dat 2018 voor Rick een jaar mag worden waar hij kan laten zien waar hij toe in staat is. En als het pech virus hem dat jaar wat minder komt bezoeken, dat risico heb je natuurlijk altijd,  moet dit ook zeker gaan lukken!!!  Wij hopen dan ook van harte dat U in 2018 ook weer van de partij wil zijn om Rick deze mogelijkheid te geven.

Uiteraard zijn we altijd op zoek naar nieuwe sponsoren, want er zijn altijd onvoorziene kosten en nieuwe kosten zoals bv het CTO programma. Ook hier zit een eigen bijdrage aan vast! Dus weet U iemand die ook een jaar zou willen ondersteunen, we horen het heel graag.

·         Een grote DANK JE WEL aan iedereen die Rick helpt en ondersteund! Wij als familie zijn hier HEEL erg dankbaar voor!!! En Rick nog wel het meest!!

 Fam. Elzinga."

 

* Zondag 29 Oktober: Shana weer op de motor. Persbericht van: www.shanavandervlist.nl.

 

"Woensdag  11 Oktober jl. was het dan eindelijk zover, ik kon mijn motortraining hervatten. Na 6,5 week niet te hebben gereden, had ik er erg veel zin in. Ondanks dat ik nog wel een beetje last had van me schouder, voelde ik mij goed genoeg om weer te rijden. Ik ging de baan in met stiekem toch wel een beetje zenuwen, ik wist natuurlijk niet hoe het zou gaan. De baan lag erg technisch en zwaar, dus het viel niet mee. Gelukkig had ik niet al te veel last van mijn schouder, dus dat was zeker fijn. De eerste keer na een aantal weken is natuurlijk altijd lastig en ik wou het gewoon rustig opbouwen. Afgelopen weekend ben ik nog naar Arnhem geweest en daar ging het al een stuk beter. Het vertrouwen met de motor komt steeds meer terug en ik heb er veel plezier in ! De eerste paar weken zou ik vooral gebruiken om de snelheid weer terug te krijgen. Daarna ga ik weer werken aan de duur, dus lang rijden. Ook begint binnenkort de wintercompetitie in Arnhem. Ik ga kijken of ik me goed genoeg voel om daar ook aan deel te nemen. Het is wel fijn om in de winter een beetje wedstrijdritme te houden. Ik hou jullie op de hoogte !

Shana"

 

* Zondag 29 Oktober: Freek heeft een overeenkomst gesloten met Het Carglass Honda team voor seizoen 2018. Persbericht via www.freekvdvlist.nl.

 

"Freek finishte dit jaar op een vijfde plaats in de Dutch Masters of Motocross MX2 en scoorde een top tien plaats in het wereldkampioenschap MX2 in Indonesië.  Helaas kon hij het seizoen niet afmaken vanwege een sleutelbeen/schouderblessure die hij opliep in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde. Hier is hij nu goed van hersteld en kan fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Het Carglass Honda team en Freek gaan zich volledig richten op het rijden van het EMX250 Kampioenschap en de Dutch Masters of Motocross MX2. Mochten er in de kalender mogelijkheden zijn, dan zal hij ook wedstrijden om het Wereldkampioenschap MX2 mee pakken.

·         Commentaar teammanager Patrick Claessens:  We zijn heel blij dat we Freek hebben kunnen contracteren voor seizoen 2018. Freek behoort tot de Nederlandse top in de MX2 klasse en we helpen hem graag verder om zijn doelen te verwezenlijken. Binnen ons team zullen we alles in het werk stellen dat het hem aan niets ontbreekt zodat we samen voor goede resultaten kunnen knokken.

·         Commentaar Freek van der Vlist: Het geeft me een goed gevoel dat ik een overeenkomst heb kunnen sluiten met het Carglass Honda team. De EMX250 klasse is een competitieve klasse maar gezien de ervaring die ik in het wereldkampioenschap MX2 heb opgedaan en met het team achter mij, gaan we zeker een gooi doen naar goede resultaten, ik ga gemotiveerd de winter in."

 

* Zondag 29 Oktober: KNMV Zijspan en Quad klassenindeling 2018. Bron: www.knmv.nl.

 

"Afgelopen jaar zijn we van start gegaan met een NK competitie voor zijspannen en quads. We zijn aangenaam verrast over het aantal licentiehouders dat zich bij ons heeft gemeld om deel te nemen aan de competitie. In 2018 bereiden we onze competitie uit met een jeugdcompetitie. De nieuwe jeugdcompetitie voor zijspannen en quads bestaan uit twee leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met 13 jaar. Het reguliere NK is voor beide disciplines toegankelijk vanaf 14 jaar, waarbij rijders op hun 14e en 15e rijden met een beperkte cilinderinhoud.

·         Het NK Junior Quads (6 tot en met 9 jaar) wordt in samenwerking met Schuurman BV, als officiële SMC vertegenwoordiger, worden georganiseerd. Schuurman BV zal voor een aantrekkelijke prijs standaard 100cc tweetakt machines verkopen via hun dealernetwerk.

Alle zijspan- en quad-klassen met de diverse leeftijden en cilinderinhoud staan onderaan dit nieuwsbericht vermeld. We hopen dat er vanuit de jeugd veel animo is om deel te nemen aan de competitie, maar we verwachten in het eerste jaar nog geen grote velden. Daarom laten we de jeugd zijspannen en quads van dezelfde leeftijdsgroep samen te laten rijden, waarbij de quads direct na de zijspannen van start gaan.

Met al deze NK-klassen zou je bijna vergeten dat we natuurlijk ook een ONK-serie hebben voor de zijspannen en quads. De enige wijziging voor deze twee klassen is de benaming. Deze krijgt komend seizoen een meer internationaal tintje: het ONK Sidecar Masters en ONK Quad Masters.

De volledige klassen indeling in 2018.

Klasse

Leeftijdscategorie

Cilinderinhoud

ONK Sidecar Masters

Vanaf 16 jaar

t/m 750cc tweetakt

 

 

t/m 1000cc viertakt

ONK Quad Masters

Vanaf 16 jaar

t/m 500cc twee- of viertakt

NK Zijspan

Vanaf 16 jaar

t/m 750cc tweetakt

 

 

t/m 1000cc viertakt

 

Vanaf 14 jaar

t/m 450cc twee- of viertakt

NK Quads

Vanaf 16 jaar

t/m 500cc twee- of viertakt

 

Vanaf 14 jaar

t/m 250cc tweetakt

 

 

t/m 450cc viertakt

NK Youngster Sidecars

10 t/m 13 jaar

t/m 250cc twee- of viertakt

NK Youngster Quads

10 t/m 13 jaar

t/m 85cc tweetakt

 

 

t/m 200cc tweetakt luchtgekoeld

 

 

t/m 150cc viertakt watergekoeld

 

 

t/m 250cc viertakt luchtgekoeld

NK Junior Sidecars

6 t/m 9 jaar

t/m 150cc twee- of viertakt

   NK Junior Quads*

6 t/m 9 jaar

t/m 100cc tweetakt (standaard)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Competitie alleen toegankelijk met SMC100 machines welke verkrijgbaar en gemerkt zijn bij de dealers, deelname buiten mededing met een ander merk/machine alleen mogelijk na goedkeuring Motocross Commissie.

 De prijs voor een Jeugdlicentie is gelijk aan die van de NK-klassen, namelijk 75 euro."

 

 

* Zondag 29 Oktober: KNMV Motocross klassenindeling 2018. Bron: www.knmv.nl.

 

"De Motocross Commissie van de KNMV heeft recentelijk bepaald voor welke solo Motocross klassen er komend seizoen competities zullen worden georganiseerd, hetgeen inmiddels ook door het KNMV bestuur is goedgekeurd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het voorstel voor de klassenindeling Zijspannen en Quads, zodra dit bestuurlijk is goedgekeurd zal dit ook bekend worden gemaakt. Komend seizoen worden er door de KNMV onderscheid gemaakt in drie verschillende niveaus: Dutch Masters, ONK en NK Motocross.

Alle MX1 en MX2 klassen ondergaan een naamswijziging, dit vanwege de verandering van cilinderinhoud voor deze klassen. Hieraan ten grondslag ligt het besluit van FIM Europe en Youthstream om in haar EMX250 competitie ook tweetakt machines te accepteren tot 250cc tweetakt. De KNMV heeft begrepen dat dit ook komend seizoen en wellicht nog langer gehandhaafd gaat worden en om die reden wil zij haar competities hier op aan laten sluiten. Deelnemers aan het WK MXGP en WK MX2 dienen wel te rekening te houden met het geldende FIM reglement.

·         Voor alle MX1 klassen geldt een maximale cilinderinhoud tot en met 450cc voor zowel twee- als viertakt. In dit geval verdwijnt de benaming MX1 en wordt dit ‘450cc’.

·         Voor alle MX2 klassen geldt een maximale cilinderinhoud tot en met 250cc voor zowel twee- als viertakt. Hier wordt de benaming MX2 vervangen door ‘250cc’

Hiermee gaan we terug naar vroegere tijden door alle klassen aan te duiden met de cilinderinhoud die er voor staat, wat ook een duidelijk beeld geeft voor de gehele klassenindeling. Voor de NK Cup klassen is besloten om naast deze wijziging ook de benaming Cup te laten vervallen. Deze heten nu NK 450cc en NK 250cc.

Besloten is om de ONK 150cc viertakt competitie te laten vervallen vanwege het feit dat hier geen enkele deelnemer in actief is geweest. Gebleken is dat rijders die in het EK EMX150 actief zijn in Nederland niet in deze competitie uitkomen omdat men hier de voorkeur geeft aan de 85cc GW (tweetakt) klasse.

Laatste wijziging is voor de 50cc klasse. Besloten is om hier alleen nog een NK 50cc standaard klasse te organiseren en de ONK 50cc klasse te laten vervallen. Er zal een verder vervolg worden gegeven aan de in 2017 gestarte samenwerking met KTM. Verdere informatie hierover zal zo spoedig mogelijk volgen.

De volledige KNMV Motocross Solo klassenindeling volgens bepaling in het reglement:

·         Dutch Masters of Motocross

1.       450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt

4.       85cc (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt.

 

·         Open Nederlands Kampioenschap Motocross

1.       ONK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       ONK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       ONK 125cc (13 t/m 17 jaar) t/m 125cc tweetakt

4.       ONK 85cc Grote Wielen (11 t/m 15 jaar) t/m 85cc tweetakt

5.       ONK 85cc Kleine Wielen (10 t/m 13 jaar) t/m 85cc tweetakt

6.       ONK 65cc Grote Wielen (7 t/m 12 jaar) t/m 65cc tweetakt

7.       ONK 65cc Kleine Wielen (6 t/m 11 jaar) t/m 65cc tweetakt

 

·         Nederlands Kampioenschap Motocross

1.       NK 450cc (vanaf 16 jaar) t/m 450cc twee- of viertakt

2.       NK 250cc (vanaf 15 jaar) t/m 250cc twee- of viertakt

3.       NK MXE (vanaf 16 jaar) elektrisch aangedreven motorfietsen (rijders in het NK MXE nemen deel bij het NK 450cc)

4.       NK 50cc standaard (5 t/m 9 jaar) t/m 50cc tweetakt."

 

      .

 

Ter info: Wat er ook op internet gepubliceerd is, dan nog mag men het niet ongevraagd gebruiken voor een andere of eigen website.
Ook de stukken die ik hier type vallen onder de auteursrechten cq. copyright,
HIER kunt U nalezen wat ik bedoel.

Copyright © 2004-2018 www.hansstolk.com  All rights Reserved.